Герої серед нас. Зустріч з одним із них...

З метою вшанування мужності та героїзму захисників держави різних часів та епох, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві, підвищенню суспільної уваги й турботи про учасників збройної боротьби за волю України 23 травня відзначається щорічне свято – День Героїв.

Українські Герої — це українці, які жили в різні епохи й захищали рідну землю. Вони ставали до лав руських дружин великого князя Святослава і короля Данила, козацьких полків Богдана Хмельницького, Івана Мазепи, Івана Виговського, Української Галицької Армії Мирона Тарнавського, Січових стрільців Дмитра Вітовського, а також Армії Української Народної Республіки Симона Петлюри, Організації Українських Націоналістів Євгена Коновальця і Степана Бандери, Української Повстанської Армії.

Сьогодні ж це свято всіх, хто бореться за незалежність, територіальну цілісність і суверенітет України. Започатковано свято було у 1941 році, коли на Другому Великому зборі Організації Українських Націоналістів було вирішено 23 травня відзначати День Героїв. За радянських часів його відзначали здебільшого колишні вояки УПА та дисиденти, звісно підпільно.

З проголошенням незалежності України святкування Дня Героїв почало набувати розголосу водночас наразі свято не є офіційним, але традиція вшанування героїв 23 травня міцнішає, особливо, з огляду на те, що з 2014 року українці протистоять збройній агресії Російської Федерації.

Особливо важливим цей день став після 24 лютого 2022 року, коли відбулось повномасштабне вторгнення Російської Федерації на територію України. Захисники і Захисниці України щоденно відстоюють суверенітет, територіальну цілісність та недоторканість нашої держави. Їх хоробрість, жертовність та вияв глибинної любові до власної країни назавжди залишиться в історії України.

Отже, у наш час, День Героїв це не лише можливість вшанувати пам’ять загиблих за волю України, але і звернути увагу на живих героїв, які повернулися з війни – на тих, хто вистояв і продовжує розвивати Україну, показуючи приклад.

У коледжі відбулася виховна година «Герої серед нас», на яку було запрошено ветерана війни Олексія Герасименка (учасник війни в Афганістані, ліквідатор аварії на ЧАЕС, учасник Революції гідності та АТО; брав участь у захисті незалежності, територіальної цілісності та суверенітету України).

Аліна КОЗАЧКОВА, заступник директора з виховної роботи;

фото - автора

Наші контакти

  • (05361)7-73-08
  • (05361)6-22-62
  • +38 050 788 87 70
  • 37503 м. Лубни Полтавської області, вул. Тернівська, 21
  • listcolledg@ukr.net
  • listcolledg@gmail.com

Спостерігайте за нашою активністю у соціальних мережах та будьте в курсі всіх подій у нашому навчальному закладі!

Статистика сайту

Кількість переглядів сайту сьогодні: 114
Відвідувачів сьогодні: 64
Відвідувачів за весь час (з 15.11.2021 року): 274321