ЧЕРГОВИЙ ОЛІМПІЙСЬКИЙ УРОК ВІД ЗНАМЕНИТОГО АНДРІЯ БІБИ

Поки на стадіоні коледжу вирували пристрасті на Всеукраїнських футбольних турнірах «Кубок Андрія Біби» та «Кубок «Юність Посулля»», та визначали найсильнішого шахіста Лубен, в актовій залі відбувся Олімпійський урок за участю триразового чемпіона СРСР, дворазового володаря Кубку СРСР, найкращого футболіста СРСР 1966 року Андрія Біби.

Нещодавно славетному футболістові виповнився 81 рік. Зараз він є Президентом українського клубу «Шкіряний м’яч». Ведучі Діана Гайдай та Владислав Нещадим запросили на сцену заслуженого журналіста України, головного редактора газети «Сільські Вісті» - Миколу Віталійовича Моторного, який і запропонував студентам та школярам поспілкуватися з легендою футболу у форматі запитань та відповідей.

Ерудованість молоді щодо легендарного клубу «Динамо» та Андрія Біби інколи дивували навіть самого футболіста. Упродовж двох годин - ліс рук. Запитання були і від викладачів коледжу – Ірини Андреєвої, Яни Пелипань, Світлани Корнієнко, які цікавилися секретами молодості, першими спогадами про побачення з майбутньою дружиною, і про те, чи правнуки футболіста захоплюються футболом. Віктор Карпець – художній керівник навчального закладу після того, як почув відповідь на своє запитання подякував футболістові, заспівавши акапельно одну з улюблених пісень Андрія Біби. Роман Васильович теж поцікавився деталями легендарного матчу 1966 року.

Нам не вистачило навіть двох годин, щоб відповісти на всі запитання юних олімпійців. Домовилися знову зустрітися й продовжити футбольну тему Олімпійського уроку.

Було багато призів, які надали НОК України, Федерація футболу України, Асоціація аматорського футболу України, Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України, місцеві бізнесмени, мої колеги-журналісти, зокрема Сергій Сай-Боднар і Юрій Бондар. Оргкомітет змагань висловлює усім щиросердну подяку.

Вітальні листи надіслали президент НОК України Сергій Бубка і голова Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України Вадим Стеценко.

Цей хлопчина був найактивнішим учасником Олімпійського уроку. Незважаючи на те, що упродовж двогодинної зустрічі з легендою українського футболу Андрієм Бібою у залі Лубенського лісотехнічного коледжу стояв ліс рук, йому вдалося тричі задати запитання уславаленому футболісту. Коли втретє дістався до мікрофона, вибачився і після запитання відмовився від олімпійського подарунка, бо вже мав два (кожний учасник за запитання отримував олімпійсько-спортивний сувенір). Тоді вже не витримав перший віце-президент ААФУ Олександр Каденко. Він вручив лубенському школяреві шалик збірної України з футболу, яку презентує ФФУ.

Аліна Козачкова, заступник директора з виховної роботи,

Микола Моторний, співорганізатор турнірів,

керівник прес-служби Комітету з фізичного виховання

та спорту МОН України, Заслужений журналіст України;

Олександр Литвиненко, редактор сайту;

фото – Миколи Моторного, Олександра Заканича та Віктора Семенця

Наші контакти

  • (05361)7-73-08
  • (05361)6-22-62
  • +38 050 788 87 70
  • 37503 м. Лубни Полтавської області, вул. Тернівська, 21
  • listcolledg@ukr.net
  • listcolledg@gmail.com

Спостерігайте за нашою активністю у соціальних мережах та будьте в курсі всіх подій у нашому навчальному закладі!

Статистика сайту

Кількість переглядів сайту сьогодні: 743
Відвідувачів сьогодні: 192
Відвідувачів за весь час (з 15.11.2021 року): 272624