ПРОДЕМОНСТРУВАЛИ КОЗАЦЬКИЙ ДУХ ТА ВОЛЮ ДО ПЕРЕМОГИ

2014-10-14

Спортивно-патріотичне свято для молоді «Козацькі забави» відбулося напередодні потрійного свята  - Покрови Пресвятої Богородиці, Дня Українського козацтва та Дня захисника України на стадіоні «Центральний» м. Лубни.

Розпочалося дійство під звуки козацького маршу урочистою ходою учасників змагань на чолі з представниками Лубенської міськрайонної громадської організації «Курінь вільних козаків Українського низового козацтва» та головним отаманом Лубенщини Сергієм Тимошенком.

В спортивному святі взяли участь козацькі загони Лубенського лісотехнічного коледжу «Вернидуб», Лубенського фінансово-економічного коледжу «Посульські козаки», Лубенського медичного училища «Характерники» та Лубенського професійного ліцею «Ліцеїст». Учасників патріотичного заходу привітав міський голова Олександр Грицаєнко.

Спортсмени змагалися у 7 видах, серед яких були вправи на швидкість, силу та спритність. Першою була легкоатлетична естафета 4 по 100м, перемогу в якій здобули майбутні лісівники. Другими стали фінансисти, а третіми – медики. У армрестлінгу переможцем став кошовий вернидубівців Артем Григор. У підтягуванні на поперечині не було рівних майбутнім медикам. А трійка найсильніших у піднятті гирі була такою: І – Віктор Придолюк («Вернидуби») 56 разів, ІІ – Руслан Ісаєнко («Посульські козаки») 38 разів, ІІІ – Олег Кононенко («Характерники») 33рази. Майбутні працівники лісу стали переможцями і у перетягуванні канату.

А оскільки всім відомо, що козаки ще й як любили пожартувати, учасники змагань продемонстрували спритність та козацьке завзяття і в жартівливих естафетах «Кидання шапки» та «Стрибки в мішках, стрибки з м’ячем».

Спортсмени та вболівальники на трибунах побачили показові виступи зі збирання, розбирання автомата Калашникова, інші вправи військової спритності учнів Лубенської загальноосвітньої школи № 2 під керівництвом Петра Хіміча. Силу, майстерність, бійцівський дух у дружніх спарингах продемонстрували вихованці бійцівського клубу «Січ» (керівник – Василь Галич).

За підсумками змагань перше загальнокомандне місце виборов загін «Вернидуби» Лубенського лісотехнічного коледжу. Другими стали «Посульські козаки», а третє місце виборов загін «Характерники». Усі учасники змагань отримали солодкі призи від торгової марки «Наша пекарня» (підприємець Руслан Ляшко). Привітала переможців та призерів начальник відділу сім’ї, молоді та спорту виконавчого комітету Лубенської міської ради Світлана Скиба. По завершенні спортивно-козацького свята всі бажаючі скуштували смачну козацьку кашу, приготовану представницями громадської організації Спілки жінок трудівниць «За майбутнє дітей України» на чолі з Раїсою Олександрівною Кошель.

Тож, побажаємо всім учасникам та переможцям спортивного свята козацького здоров’я, незламної волі до перемоги та нездоланного патріотичного духу!

  

  

  

  

Наші контакти

  • (05361)7-73-08
  • (05361)6-22-62
  • +38 050 788 87 70
  • 37503 м. Лубни Полтавської області, вул. Тернівська, 21
  • listcolledg@ukr.net
  • listcolledg@gmail.com

Спостерігайте за нашою активністю у соціальних мережах та будьте в курсі всіх подій у нашому навчальному закладі!

Статистика сайту

Кількість переглядів сайту сьогодні: 3051
Відвідувачів сьогодні: 346
Відвідувачів за весь час (з 15.11.2021 року): 279978