2014-10-13

ГОГОЛІВСЬКИМИ МІСЦЯМИ ПОЛТАВЩИНИ

Сонячного жовтневого дня групи СПГ,Б-11 (класний керівник Єлізавета Грибович) та ЛГ-11 (класний керівник Аліна Козачкова) мандрували гоголівськими місцями Полтавщини.

Студенти завітали до ДП «Миргородський лісгосп» Полтавського обласного управління лісового та мисливського господарства. Побували у сувенірному цеху, де мали змогу побачити, як вмілі майстрині розписують продукцію.

Прогулюючись миргородським курортом, студенти мали змогу не лише сфотографуватися біля знаменитих персонажів гоголівських творів, а й слухати цікаві розповіді про життя письменника із вуст екскурсовода Миколи Івановича Кисличенка.

Екскурсійний автобус повіз нас у чарівне, знане і улюблене багатьма українцями село Великі Сорочинці, де з’явився на світ майбутній письменник Микола Васильович Гоголь.

Згадуємо рядки вірша полтавського поета Федора Гаріна :

Відоме всюди це село – Сорочинці Великі,

Де Псьол виблискує, як скло, й шумлять про мир осики.

В тіні задумливих алей, овіяних степами,

Стоїть письменника музей, як незабутня пам’ять.

У садибі Гоголів-Яновських студенти проходжалися стежками парку, побували біля гроту, де усамітнювався митець. Мали змогу посидіти на знаменитому камені і теж подумати, як це робив неодноразово класик, працюючи над своїми шедеврами.

Цікавою була екскурсія по музею. Вийшовши із флігеля всі розгубилися, бо наш миргородський екскурсовод приготував для нас сюрприз. Він перевтілився у Миколу Гоголя. До речі, саме пан Микола, під час знаменитого Сорочинського ярмарку походжає серед гостей із знаменитим пером в образі митця. Бажаючих сфотографуватися біля класика було безліч.

Завітали до Диканьки. Побачили у Миколаївській церкві найстаріший в Україні іконостас, який зберігся ще з тих далеких часі, коли до цієї святині приходила сім’я Кочубеїв. Завітали на гарячий борщ до «Солошиної хати».

Звісно, мандруючи гоголівськими місцями Полтавщини, дізнались багато цікавого не лише при письменника, а й при історію рідного краю.

Молодь повинна знати своє минуле, знати у якому благодатному краї живе. Адже саме Полтавщина дала не лише Україні, а й всьому світові багатьох відомих митців та вчених.

   

   

   

   

   

  

Наші контакти

  • (05361)7-73-08
  • (05361)6-22-62
  • +38 050 788 87 70
  • 37503 м. Лубни Полтавської області, вул. Тернівська, 21
  • listcolledg@ukr.net
  • listcolledg@gmail.com

Спостерігайте за нашою активністю у соціальних мережах та будьте в курсі всіх подій у нашому навчальному закладі!

Статистика сайту

Кількість переглядів сайту сьогодні: 3035
Відвідувачів сьогодні: 339
Відвідувачів за весь час (з 15.11.2021 року): 279971