2014-10-13

ПОДОРОЖ ДЕНДРОПАРКАМИ ПОЛТАВЩИНИ

11 жовтня 2014 року з метою розширення кругозору, поглиблення теоретичних знань про світ рослин, група ЛГ-21 разом з викладачем дендрології Тимошенко Тамарою Іванівною і класним керівником Пилипань Яною Миколаївною відвідала чудові куточки Полтавщини.

Серед них - дендрологічний парк державного значення «Устимівський» та парк обласного значення «Криворудський», котрі славляться великою видовою різноманітністю дерев, що мають цікаву історію, властивості, та використання в народному господарстві.

Устимівський дендропарк закладений у 1893 р. В.В. Устимовичем на площі  майже 9 га, приємно вразив усіх своїми віковими соснами, ялинами, ялівцями, модринами та велетенськими горіхами ведмежими. Білик Олена Миколаївна – дендролог дендропарку, показала майбутнім фахівцям лісівничої справи малодоступні і такі неповторні куточки своїх володінь: цікаві дуби боярські, ложковидний,  монгольський, красуню з теплих країв – акацію ленкоранську, каучуконосну евкомію в’язолисту та багато – багато інших рослин.

У Криворудському дендропарку нас зустріли привітні люди Павло Миколайович та Валентина Геннадіївна Бабарики – вчителі за фахом та природолюби і романтики в душі. Криворудський дендропарк ще відносно молодий, (1961 р.) та ландшафтний дизайн дає можливість побачити всю красу і велич кожної рослини. У колекції зібрано понад 200 видів і форм аборигенних та інтродукованих деревних рослин. Ми смакували плоди глоду напівм`якого, горіхи ліщини та сосни кедрової, збирали шишки для поповнення колекції з дендрології, на згадку про екскурсію висадили  сортову ліщину, та ще й скуштували смачний чай з трав, зібраних учнями школи.

Гостинність і привітність не байдужих до природи людей,  сонячний день «бабиного літа», чудові осінні пейзажі дендропарків залишили у серці кожного море позитиву і бажання знову і знову подорожувати і вивчати природу рідного краю.

  

   

  

  

  

  

Наші контакти

  • (05361)7-73-08
  • (05361)6-22-62
  • +38 050 788 87 70
  • 37503 м. Лубни Полтавської області, вул. Тернівська, 21
  • listcolledg@ukr.net
  • listcolledg@gmail.com

Спостерігайте за нашою активністю у соціальних мережах та будьте в курсі всіх подій у нашому навчальному закладі!

Статистика сайту

Кількість переглядів сайту сьогодні: 3002
Відвідувачів сьогодні: 328
Відвідувачів за весь час (з 15.11.2021 року): 279960