Викладачі коледжу разом з чорнобильцями Лубенщини висадили берізки на Алеї пам'яті ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС

26 квітня 2021 року виповнюється 36 років з моменту аварії на Чорнобильській АЕС, яка вважається найбільшою за всю історію ядерної енергетики техногенною катастрофою.

Дуже важливо для України, для світу, для ліквідаторів та для постраждалих від Чорнобильської катастрофи пам’ятати цю сумну дату в нашій історії.

Сучасне покоління має пам’ятати й пишатися подвигом людей, які боролися з наслідками найбільшої в історії людства техногенної катастрофи.

З числа перших, хто долучився до ліквідації, були пожежники і військові. Полтавщина – одна із перших областей, яка отримала наказ призвати на збори військовозобов’язаних і направити на ліквідацію наслідків техногенної катастрофи. Серед них були і співробітники Лубенського лісового технікуму: Борис Ілащук, Сергій Козачков, Віталій Адаменко та Валерій Козюра.

Щороку викладачі та студенти Лубенського лісотехнічного фахового коледжу долучаються до висадження берізок на Алеї пам’яті чорнобильців Лубенщини, яка знаходиться на Зажур-горі поблизу Мгарського Спасо-Преображенського монастиря. ЇЇ закладено 27 квітня 1996 року.

Цього року висаджено 100 саджанців берізок. Кожне деревце, що тягнеться до сонця – це чиєсь обірване Чорнобильською катастрофою життя. Насадження зберігатимуть добру пам’ять про людей Лубенщини, які врятували нас від техногенної аварії XX століття.

Аліна КОЗАЧКОВА, заступник директора з виховної роботи;

фото – Олександра ЗАКАНИЧА

Наші контакти

  • (05361)7-73-08
  • (05361)6-22-62
  • +38 050 788 87 70
  • 37503 м. Лубни Полтавської області, вул. Тернівська, 21
  • listcolledg@ukr.net
  • listcolledg@gmail.com

Спостерігайте за нашою активністю у соціальних мережах та будьте в курсі всіх подій у нашому навчальному закладі!

Статистика сайту

Кількість переглядів сайту сьогодні: 32
Відвідувачів сьогодні: 32
Відвідувачів за весь час (з 15.11.2021 року): 262375