У Полтавському лісгоспі відбулася лісокультурна нарада Полтавського ОУЛМГ

На базі ДП «Полтавський лісгосп» провели виробничу нараду  Полтавського обласного управління лісового та мисливського господарства з вирощування лісових культур дуба звичайного за різними технологіями створення. Захід відбувся під керівництвом начальника управління Івана Гришка (випускник 1996 року, диплом з відзнакою), заступників начальника, директорів та заступників лісогосподарських підприємств, профільних спеціалістів та викладача фахових дисциплін Лубенського  фахового лісотехнічного коледжу Олександра Литвиненка

Шляхи вирощування та технології висаджування дуба звичайного учасники наради обговорили у Розсошенському лісництві, де лісничим випускник Лубенського лісного технікуму 1997 року Дмитро Іваніна. На території лісництва переважають листяні насадження та побудована спеціальна теплиця із вирощування сіянців дуба звичайного із закритою кореневою системою.

У ході роботи наради учасники оглянули теплицю та зберігання насіння, з якого вирощують сіянці дуба звичайного. Нині у лісгоспі напрацьовують декілька варіантів вирощування дуба звичайного: з відкритою кореневою системою, закритою кореневою системою, вирощеного у касетах та у спеціальних мішках. Минулого року у теплиці виростили 12 тисяч сіянців із закритою кореневою системою, які висадили восени 2021 року та частково навесні цього року.

Безпосередньо на відведених ділянках протестували п’ять технологій висаджування таких сіянців: ручним способом під садивну трубу «Поттіпутка» на легких та середніх ґрунтах, механізоване створення під ручний мотобур, механізоване створення трактором МТЗ-1221 та мотобуром навісним, механізоване створення трактором МТЗ-82 та МС-1.

Учасники наради відмітили, що кожен з методів садіння вимагає різних способів вирощування садивного матеріалу, тому слід напрацювати правильні підходи з вирощування високопродуктивних насаджень, враховуючи собівартість та ефективність тієї чи іншої технології.

За результатами обговорення,  вирішили на базі ДП «Полтавський лісгосп» відпрацювати різні технології з вирощування та висаджування дуба звичайного із закритою кореневою системою, який згодом мають застосовувати у виробництві й інші лісогосподарські підприємства області.

Лілія Гнатенко, прессекретар Полтавського ОУЛМГ,

фото - автора

Наші контакти

  • (05361)7-73-08
  • (05361)6-22-62
  • +38 050 788 87 70
  • 37503 м. Лубни Полтавської області, вул. Тернівська, 21
  • listcolledg@ukr.net
  • listcolledg@gmail.com

Спостерігайте за нашою активністю у соціальних мережах та будьте в курсі всіх подій у нашому навчальному закладі!

Статистика сайту

Кількість переглядів сайту сьогодні: 2552
Відвідувачів сьогодні: 157
Відвідувачів за весь час (з 15.11.2021 року): 264471