Щорічно 4 лютого відзначається Всесвітній день боротьби проти раку

Основна мета цього дня – це підвищення обізнаності суспільства про таку глобальну проблему, як онкологічні захворювання, привернути увагу до неї, нагадати наскільки поширений та небезпечний рак і що треба робити, щоб запобігти цій хворобі, а саме – активно впроваджувати у життя заходи щодо його профілактики та ранньої діагностики, лікування.

Цікаво, що існують різні символи, які допомагають привернути увагу до боротьби проти різних форм раку. Наприклад, рожева стрічка асоціюється з раком молочної залози, помаранчева – з онкологічними захворюваннями у дітей, жовта – саркомою, блакитна – раком яєчника.

Всесвітня організація охорони здоров'я серед головних чинників появи онкопатологій називає надмірну вагу, куріння та зловживання алкоголем. На даний момент вже відомо, що виникненню 43% ракових захворювань можна запобігти, орієнтуючись і дотримуючись елементарних норм здорового способу життя – відмова від куріння, фізична активність, збалансована та здорова їжа, помірне вживання алкоголю, утримання від тривалого перебування на сонці та в солярії; увага до власного здоров’я, щорічно  проходити обстеження і, як результат, своєчасне виявлення хвороби.

Бережіть своє здоров’я, адже це найцінніший дар у житті!

Марина БУРДИМ, практичний психолог коледжу

Наші контакти

  • (05361)7-73-08
  • (05361)6-22-62
  • +38 050 788 87 70
  • 37503 м. Лубни Полтавської області, вул. Тернівська, 21
  • listcolledg@ukr.net
  • listcolledg@gmail.com

Спостерігайте за нашою активністю у соціальних мережах та будьте в курсі всіх подій у нашому навчальному закладі!

Статистика сайту

Кількість переглядів сайту сьогодні: 739
Відвідувачів сьогодні: 252
Відвідувачів за весь час (з 15.11.2021 року): 279098