Пізнавальна екскурсія до Пенсійного фонду

27 вересня студенти груп СПГ-41 та ОД-41 з викладачами Єлізаветою Грибович та Оксаною Косминою відвідали Лубенський відділ обслуговування громадян Головного управління Пенсійного фонду України в Полтавській області.

Метою екскурсії було ознайомити студентську молодь з організацією діяльності та функціональними повноваженнями територіальних органів Пенсійного фонду, а відтак підвищити рівень знань студентів щодо функціонування системи пенсійного забезпечення, допомогти усвідомити власну відповідальність за свою забезпечену старість.

Зі студентами провела екскурсію начальник відділу обслуговування громадян №9 Головного управління Пенсійного фонду України у Полтавській області Надія Прудиус, яка розповіла студентам про основи вітчизняного пенсійного законодавства, нинішні та подальші перспективи пенсійного забезпечення, про добровільну участь в системі загальнообов’язкового державного пенсійного страхування, накопичувальну систему загальнообов’язкового державного пенсійного страхування та єдиних принципів нарахування пенсій, роботу Веб-порталу електронних послуг Пенсійного фонду України, його функції та переваги, про пряму залежність розміру пенсійних виплат від розміру заробітної плати та страхового стажу тощо. Звернула увагу на негативні наслідки отримання заробітної плати в «конвертах», що обмежує розмір майбутніх пенсій.

Студенти завітали до окремих секторів відділу, де безпосередньо спеціалісти розповіли про їх функції та свою роботу.

Зустріч пройшла цікаво, в доброзичливій атмосфері. Молодь цікавило все – підвищення пенсійного віку, збільшення загального страхового стажу для оформлення пенсії, добровільна участь в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування, реєстрація на Веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України.

Як підсумок екскурсії можна зробити висновок, що побудова успішної кар’єри у майбутньому – це свідомо закладений фундамент у теперішньому.

Єлізавета Грибович, викладач фахових дисциплін;

фото - автора і Оксани Космини

Наші контакти

  • (05361)7-73-08
  • (05361)6-22-62
  • +38 050 788 87 70
  • 37503 м. Лубни Полтавської області, вул. Тернівська, 21
  • listcolledg@ukr.net
  • listcolledg@gmail.com

Спостерігайте за нашою активністю у соціальних мережах та будьте в курсі всіх подій у нашому навчальному закладі!

Статистика сайту

Кількість переглядів сайту сьогодні: 3436
Відвідувачів сьогодні: 279
Відвідувачів за весь час (з 15.11.2021 року): 263251