Несподіваний візит

Цілковитою несподіванкою наприкінці робочого тижня став приїзд відомих у колі фахівців гостей Віталія Коломійчука – заступника директора Ботанічного саду ім. академіка О.В. Фоміна (на фото справа) та Олександра Шиндера – старшого наукового співробітника відділу природної флори Національного ботанічного саду ім. М.М. Гришка (на фото зліва).

На шанованих відвідувачів чекала екскурсія освітнім закладом, до проведення якої долучилися колишній викладач коледжу Тамара Тимошенко, яка довгий час фахового опікувалася зеленими насадженнями коледжу та дендропарку, і завідувач навчально-виробничими практиками Андрій Рудик.

Науковці мали на меті ознайомитися з флорою дендропарків Полтавщини. Саме тому не оминули й наш дендропарк ім. В.Д. Байтали, територією якого продовжилася екскурсія.

Зустріч, спілкування та спогади пройшли цікаво, змістовно в невимушеній, доброзичливій атмосфері. Наостанок гості подарували коледжу 2 рослинки: метасеквойю та каштан червоноквітковий.

Метасеквойя (Metasequoia) – представник хвойних деревних порід, занесений у міжнародну червону книгу, адже на сьогодні перебуває на межі вимирання. У природі можна зустріти лише в Центральному Китаї. Ця рослина дуже широко використовується в якості садово-паркової культури, у тому числі й на території України;

Каштан червоноквітковий (Aesculus carnea) – листяне дерево, якому не страшна мінуюча міль, яка є природним шкідником багатьох деревних порід, що використовуються в озелененні. Уперше цей вид був виведений приблизно в 1812 році в Німеччині. Характерною особливістю породи, яка широко використовується в якості садово-паркової культури, є червоні суцвіття із жовтими вкрапленнями. Цю культуру в усій красі можливо побачити, зокрема, у Києві на Хрещатику.

Тож надалі, студенти коледжу та відвідувачі матимуть можливість милуватися представниками досить рідкісних рослин.

Андрій Рудик – завідувач навчально-виробничими практиками,

фото - автора та Тамари Тимошенко

 

Наші контакти

  • (05361)7-73-08
  • (05361)6-22-62
  • +38 050 788 87 70
  • 37503 м. Лубни Полтавської області, вул. Тернівська, 21
  • listcolledg@ukr.net
  • listcolledg@gmail.com

Спостерігайте за нашою активністю у соціальних мережах та будьте в курсі всіх подій у нашому навчальному закладі!

Статистика сайту

Кількість переглядів сайту сьогодні: 406
Відвідувачів сьогодні: 258
Відвідувачів за весь час (з 15.11.2021 року): 262601