Міжнародний день здоров’я рослин

Організація Об’єднаних Націй оголосила 12 травня Міжнародним днем здоров’я рослин, щоб підвищити глобальну обізнаність населення про те, як захист здоров’я рослин може допомогти ліквідувати голод на планеті, зменшити бідність, захистити біорізноманіття та прискорити економічний розвиток.

Здорові рослини відіграють надзвичайно важливу роль в збереженні здорового довкілля. Від них залежить і наше здоров’я, і здоров’я нашої планети. Вони виробляють 98% кисню, яким ми дихаємо, складають 80% їжі, яку ми споживаємо. Рослини тісно пов’язані з людиною, її діяльністю та іншими живими істотами. Кисень і їжа які ми отримуємо від рослин, дають нам необхідну енергію, щоб рости, розвиватися і рухатися. Рослини дають нам ліки, коли ми хворіємо.

Захист рослин від шкідників та хвороб з економічного погляду набагато ефективніший, ніж усунення наслідків повномасштабних надзвичайних ситуацій, пов’язаних зі здоров’ям рослин. Нерідко шкідники та хвороби рослин після того, як вони адаптувалися, викоренити неможливо, а на боротьбу з ними йде багато засобів, коштів та часу.

Зміна клімату та діяльність людини також впливають на здоров’я рослин, змінюючи екосистеми та зменшуючи біорізноманіття, створюючи нові ніші для розвитку шкідливих організмів. Зокрема, міжнародні подорожі та торгівля спричиняють появу шкідників і хвороб (карантинних організмів) у місцях, де раніше вони не зустрічалися. Забезпечення здоров’я рослин важко переоцінити для повноцінного життя на землі, тому кожна країна cвіту повинна вживати всі можливі заходи, спрямовані на захист здоров’я рослин, а кожен з нас зобов’язаний докладати зусиль для збереження рослинності.

Семенець Ніна Олексіївна – завідувач відділу по біологічному методу захисту рослин державної установи «Полтавська обласна фіто-санітарна лабораторія» розповіла студентам про шкідників, проти яких використовують трихограму.

Аліна Козачкова, заступник директора з виховної роботи;

фото – автора

Наші контакти

  • (05361)7-73-08
  • (05361)6-22-62
  • +38 050 788 87 70
  • 37503 м. Лубни Полтавської області, вул. Тернівська, 21
  • listcolledg@ukr.net
  • listcolledg@gmail.com

Спостерігайте за нашою активністю у соціальних мережах та будьте в курсі всіх подій у нашому навчальному закладі!

Статистика сайту

Кількість переглядів сайту сьогодні: 318
Відвідувачів сьогодні: 67
Відвідувачів за весь час (з 15.11.2021 року): 272499