Екскурсія до Харкова

Екскурсія до Харкова

Багато хто з нас проводять свої вихідні, лежачи вдома на дивані або копаючись на дачі після довгого робочого тижня. Для того щоб урізноманітнити життя і якісно провести дорогоцінний час студенти випускних груп СПГ-41 та ОД-41 з класним керівником Єлізаветою Грибович та викладачами Аліною Козачковою, Олександром Литвиненком та Оксаною Косминою відвідали найбільше місто Східної України – Харків.

Історично склалося враження, що Харків – місто промислове, і дивитися в ньому особливо нічого. Чи то справа Київ, або Львів, або Кам'янець Подільський з Чернівцями. Але на сході України, мабуть, немає більш багатого історичними пам'ятниками і музеями міста, ніж Харків, і ми це побачили на власні очі. Маршрут екскурсії охопив найважливіші і цікаві місця.

Історико-архітектурні пам'ятки Харкова – це відображення історії й долі міста, це його обличчя, його візитна картка. Архітектурні ансамблі та стилі, площі та сквери, особняки та садиби, культові споруди та творіння Олексія Бекетова. Тут знаходиться знаменитий «трикутник» соборів: Покровський, Успенський і Благовіщенський; найбільш велика площа в Європі.

Студенти відвідали «Фе́льдман-Екопа́рк» – регіональний ландшафтний парк у Дергачівському районі Харківської області, один з об'єктів природно-заповідного фонду України. Екопарк – це багатосторонній благодійний проект, який об’єднує в собі турботу і допомогу тваринам, терапію для дітей з особливими потребами, реабілітаційну, науково-дослідницьку та освітню бази, а також дозвілля для тих, хто любить природу. Ювілейний 10-й «Бал хризантем», який традиційно проводиться на території Фельдман-Екопарку, зустрічає гостей майже 70 тисячами «королев осені» різних витончених форм та забарвлення. Хризантеми представлені не лише вітчизняної селекції, а також сортами завезеними з-за кордону, зокрема Нідерландів.

Далі маршрут пролягав до Харківського Діснейленду – Центрального міського парку культури та відпочинку імені Горького, який останніми роками став одним з кращих парків атракціонів не тільки в Україні, а й, мабуть, в Європі.

Тут можна обрати атракціони на будь-який смак: карколомні американські гірки, найвище в Україні 55-метрове колесо огляду, яке входить в сотню найбільш високих в світі, моторошний будинок жахів із унікальними спецефектами, та багато іншого. Практично весь активний відпочинок в парку оформлений в тематичних декораціях різних країн.

Завершити прогулянку можна поїздкою на канатній дорозі, це захоплюючий маршрут через лісову зону з чарівними пейзажами, яку газета "The Guardian" включила в список 10 кращих підйомників світу.

На завершення екскурсії студенти відвідали Сад імені Тараса Шевченка — ботанічну пам'ятку природи у центрі міста, один з зелених символів. Сад Шевченка –  це чарівне місце, де з'єднуються історія і сучасність, душевний спокій і радість, краса та лаконічність. Альтанки, сучасні скульптури, романтичні арки і кований міст над водоймою, який підсвічується вночі: все це тільки частина величезного сучасного Саду Шевченка.

Харків естетичний, мальовничий, історичний, сучасний, модний, незабутній! Місто не стоїть на місці і кожен раз приємно дивує мандрівників, йому є чим пишатися і є що показати!

Єлізавета Грибович, голова циклової комісії спеціальності

«Садово-паркове господарство», викладач фахових дисциплін;

фото – автора, Аліни Козачкової, Оксани Космини та Олександра Литвиненка


Наші контакти

  • (05361)7-73-08
  • (05361)6-22-62
  • +38 050 788 87 70
  • 37503 м. Лубни Полтавської області, вул. Тернівська, 21
  • listcolledg@ukr.net
  • listcolledg@gmail.com

Спостерігайте за нашою активністю у соціальних мережах та будьте в курсі всіх подій у нашому навчальному закладі!

Статистика сайту

Кількість переглядів сайту сьогодні: 1243
Відвідувачів сьогодні: 565
Відвідувачів за весь час (з 15.11.2021 року): 262908