Екскурсія студентів-лісівників до Приміського лісництва

21 березня для студентів академічних груп ЛГ-42, ЛГ-31 та ЛГ-33 було проведено пізнавальну екскурсію до Приміського лісництва філії «Миргородське лісове господарство» ДП «Ліси України», де студенти, майбутні лісівники, дізналися як функціонує лісове господарство та чим безпосередньо займаються лісівники.

Також взнали, що у Приміському лісництві є власний лісовий розсадник та тепличне господарство, де вирощують сіянці берези повислої, вільхи чорної та декоративних хвойних порід. У лісорозсаднику також зростає дуб звичайний, горіх чорний, липа серцелиста, ясен звичайний, клен гостролистий, а також деревні та чагарникові породи для озеленення - туї, ялівці, самшит та листяні породи.

Студенти ознайомилися не лише із технологіями вирощування садивного матеріалу, а й з веденням вольєрного господарства. Для збільшення популяції тварин у мисливських угіддях розводять зайців-русаків, фазанів та качок.

Щороку студенти беруть активну участь у заходах із висаджування лісу. За сприятливих погодних умов, цей рік не стане винятком.

Екскурсію проводили Євгенія Гайдовська – майстер лісового розсадника (наша випускниця) і Володимир Плема – міжрайонний мисливствознавець.

Олена ДЕМ’ЯНЕНКО, викладач фахових дисциплін,

фото – автора та Слобожанського офісу ДП «Ліси України»

Наші контакти

  • (05361)7-73-08
  • (05361)6-22-62
  • +38 050 788 87 70
  • 37503 м. Лубни Полтавської області, вул. Тернівська, 21
  • listcolledg@ukr.net
  • listcolledg@gmail.com

Спостерігайте за нашою активністю у соціальних мережах та будьте в курсі всіх подій у нашому навчальному закладі!

Статистика сайту

Кількість переглядів сайту сьогодні: 542
Відвідувачів сьогодні: 406
Відвідувачів за весь час (з 15.11.2021 року): 270793