ВИЙШОВ ЧЕРВНЕВИЙ ВИПУСК ЩОМІСЯЧНОЇ ЮРИДИЧНО-ПРОСВІТНИЦЬКОЇ ГАЗЕТИ «ПРАВОВИЙ ВІСНИК»

Продовжується випуск щомісячної юридично-просвітницької газети «Правовий вісник» і в червневому випуску видання читайте найбільш актуальні та цікаві події з життя системи БПД області та роз’яснення норм чинного законодавства.

Червень виявився щедрим  на державні та професійні свята, тому у черговому випуску вітання від голови Полтавської обласної державної адміністрації Олега Синєгубова та голови Полтавської обласної ради Олександра Біленького напередодні дня Конституції України.

До 25-ої річниці прийняття Конституції України читайте про важливість  цієї події в історії нашої держави. Про все це розповідає перший заступник голови Полтавської обласної ради, кандидат юридичних наук, доцент Олександр Лемешко.

Система безоплатної правової допомоги запустила на своєму сайті у тестовому режимі сервіс Кабінет клієнта, що розроблений за підтримки Програми ООН із відновлення та розбудови миру. Презентація Кабінету клієнта відбулася під час заходу, присвяченого 10-й річниці прийняття Закону України «Про безоплатну правову допомогу», яким покладено початок одній з найпрогресивніших систем правового захисту громадян. Які переваги Кабінету клієнта, як зареєструватися, як це працює, які подальші кроки щодо впровадження даного сервісу та якими правничими онлайн-сервісами системи БПДможуть скористатися клієнти зараз про це читайте у черговому випуску видання.

23 червня в Україні відзначається день державної служби про основні зміни до Закону України «Про державну службу розповідає заступник начальника Міжрегіонального управління Національного агентства України з питань державної служби у Полтавській та Кіровоградській областях Артем Тімощук.

Вже майже п’ять років поспіль на Полтавщині проводяться виїзні семінари на тему «Актуальні питання розвитку правової спроможності територіальних громад на Полтавщині». Заходи реалізуються у рамках Програми правової освіти населення Полтавської області та орієнтовані на проведення конструктивного діалогу та співпрацю між системою безоплатної правової допомоги в області та представниками органів виконавчої влади, територіальних громад у напрямі розширення доступу до надання безоплатної правової допомоги, посилення правової спроможності та правових можливостей територіальних громад. 9 та 15 червня такі семінари відбулися у місті Карлівка та селищі Велика Багачка, де депутатів, посадових осіб органів місцевого самоврядування, навчали як реагувати та вирішувати правові потреби жителів громад. Хто був спікерами та про що говорили читайте у черговому номері видання.

Кроками до розвитку Котелевської громади ділиться очільниця селищної ради, герой України Тетяна Корост. Які основні вектори розвитку громади, здобутки та плани на майбутнє, чим живе та як розвивається Котелевська громада. Про це читайте у публікаціях газети.

Чи такий страшний ринок землі в Україні як його «малюють»? про це розповідає кандидат наук державного управління, експерт із земельних питань Вадим Чувпило.

Про роботу кіноклубу Docudays UA як ефективний правовий інструмент для виправлення суб’єктів пробації, а ще як можливість до роздумів розповідає інспекторка Подільського районного відділу пробації філії Державної Установи «Центр пробації» в Полтавській області, капітан внутрішньої служби, модератор кіноклубу медіапросвіти з прав людини Docudays UA при Подільському районному відділу пробації Тетяна Бохальська.

Волонтери системи БПД як амбасадори у світ прав людини. Як відбувався відбір до складу волонтерів Регіонального центру з надання БВПД у Полтавській області. Про це читайте у чергових публікаціях видання.

Цього місяця героєм рубрики «Людина права» став заступник начальника Котелевського бюро правової допомоги Микола Убийсобака.

З 28 травня по 02 серпня 2021 року триває XIII конкурс з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги. Про його основні умови та як до нього долучитися читайте у черговому випуску газети.

Про найцікавіші роз’яснення правового характеру дізнавайтеся з постійних рубриках видання: сторінка адвокат консультує, фахівці системи БПД консультують та консультації «WIKILEGALAID».

У кожному номері видання читачі мають можливість  ознайомитися із зразками документів, прикладами успішної практики системи БПД, переглянути медіа галерею з найбільш знаковими подіями у роботі системи БПД та партнерів.

До Вашої уваги також відеоконсультації фахівців системи БПД та найбільш яскраві онлайн-заходи протягом червня.

З випуском щомісячної юридично-просвітницької газети «Правовий вісник» можна ознайомитися тут:

Натисніть на зображення, щоби його відкрити:

Приємного читання!

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області

Наші контакти

  • (05361)7-73-08
  • (05361)6-22-62
  • +38 050 788 87 70
  • 37503 м. Лубни Полтавської області, вул. Тернівська, 21
  • listcolledg@ukr.net
  • listcolledg@gmail.com

Спостерігайте за нашою активністю у соціальних мережах та будьте в курсі всіх подій у нашому навчальному закладі!

Статистика сайту

Кількість переглядів сайту сьогодні: 1193
Відвідувачів сьогодні: 872
Відвідувачів за весь час (з 15.11.2021 року): 252563