ПРО НАШИХ ВИПУСКНИКІВ ПИШУТЬ… «ЗА ПРИКЛАДОМ БАТЬКА»

Кілька років тому, а саме 1 вересня 2014 року на урочистій лінійці в Лубенському лісотехнічному коледжі, крім напутніх слів від дирекції закладу і керівництва Полтавського обласного управління лісового та мисливського господарства, майбутніх лісівників із початком нового навчального року привітав майстер ремонтно-транспортного цеху ДП «Борзнянське лісове господарство» Чернігівського ОУЛМГ Анатолій Прощенко.

Надали слово Анатолію Михайловичу не випадково, адже ряди студентів славетного навчального закладу поповнив його син Олександр. Отже, з'явилася ще одна трудова династія, котра присвятила себе лісу. До речі, Олександр Прощенко став одним із багатьох першокурсників із Чернігівської області.

- Ще зі шкільної парти моєю мрією було навчатися в Лубнах, бо саме тут дають міцні теоретичні знання з професії, - каже юнак, який про роботу лісівників знає не з книжок чи фільмів. Цікавитися професіє Олександр почав ще з сьомого класу. Допитливий хлопець прагнув пізнати всі тонкощі такої потрібної людям роботи.

Молодого спеціаліста взяли старшим майстром у Берестовецьке лісництво, а віднедавна став помічником лісничого Батуринського лісництва. Працівники з досвідом одразу ж оцінили, що багаж знань у юнака міцний, і сам він прагне працювати на рівні з ними.

Нині Олександр Прощенко доглядає за станом лісових насаджень в лісництві, у зоні його відповідальності - півгектара розсадника, де вирощують кілька десятків видів деревних та чагарникових порід. Є у лісництві також науково-дослідні ділянки, на яких вирощують експериментальні лісові культури під наглядом спеціалістів Новгород-Сіверської лісової науково-дослідної станції».

Олександр прагне стати справжнім професіоналом, тому заочно навчається в Національному університеті біоресурсів і природокористування. То ж нехай щастить тобі, юначе!

Олександр Литвиненко, адміністратор сайту,

викладач фахових дисциплін;

фото – Юрія Рябченка

Стаття надрукована у районній громадсько-політичній газеті «Вісті Борзнянщини», №37 (9855) від 14 вересня 2019 року. Автор – Андрій Донченко

Стаття з певним редагуванням

Наші контакти

  • (05361)7-73-08
  • (05361)6-22-62
  • +38 050 788 87 70
  • 37503 м. Лубни Полтавської області, вул. Тернівська, 21
  • listcolledg@ukr.net
  • listcolledg@gmail.com

Спостерігайте за нашою активністю у соціальних мережах та будьте в курсі всіх подій у нашому навчальному закладі!

Статистика сайту

Кількість переглядів сайту сьогодні: 4821
Відвідувачів сьогодні: 431
Відвідувачів за весь час (з 15.11.2021 року): 309182