ВИХОВНИЙ ЗАХІД ДО ВСЕСВІТНЬОГО ДНЯ ҐРУНТІВ

5 грудня, за ініціативою Міжнародного конгресу ґрунтознавців, що відбувся у серпні 2002 р. у місті Бангкок (Таїланд), у світі відзначається Всесвітній день ґрунту.

Саме цього дня у 1883 році (за новим стилем) Василь Васильович Докучаєв захистив свою докторську дисертацію про чорнозем. Як відомо, найбільший вплив на природне середовище має людська діяльність, яка може спричинити зміни властивостей ґрунтів як в кращий, так і в гірший бік.

На жаль, в усіх частинах світу деградація ґрунтів є швидко зростаючою проблемою. Близько 33% ґрунтів світу вважаються деградованими. Додаткову загрозу представляють ерозія, виснаження поживних речовин, засолення, висихання і забруднення.

Особливим став цей день для студентів 2 курсу. Вони мали можливість переглянути відеопрезентацію, доповіді студентів та узагальнити важливу інформацію про ґрунт як незамінний компонент природної системи і життєво важливий базис людського співтовариства, усвідомити, що ґрунти є основою сільськогосподарського господарства і є основним засобом виробництва продуктів харчування, кормів, палива, лікарських засобів, тому мають величезне значення для забезпечення добробуту людини.

На виховному заході студенти ознайомилися з актуальними питаннями використання, збереження і охорони ґрунтів та земельних ресурсів в умовах антропогенного навантаження на них, значну увагу звернули на раціональне використання та засоби поліпшення стану та родючості ґрунтів.

Людмила Єремієвська, викладач хімії та ґрунтознавства;

фото – Аліни Козачкової

Наші контакти

  • (05361)7-73-08
  • (05361)6-22-62
  • +38 050 788 87 70
  • 37503 м. Лубни Полтавської області, вул. Тернівська, 21
  • listcolledg@ukr.net
  • listcolledg@gmail.com

Спостерігайте за нашою активністю у соціальних мережах та будьте в курсі всіх подій у нашому навчальному закладі!

Статистика сайту

Кількість переглядів сайту сьогодні: 1987
Відвідувачів сьогодні: 207
Відвідувачів за весь час (з 15.11.2021 року): 273443