ВІДКРИТТЯ ОНОВЛЕНОГО КРАЄЗНАВЧОГО МУЗЕЮ У ЛУБНАХ

18 вересня у місті розпочала свою роботу наукова конференція «Лубенський краєзнавчий музей: історія, досвід, перспективи» присвячена 100-річчю цього культурного закладу.

Серед учасників зібрання були не лише українські дослідники, а й поважний гість Джінджан Франсуа - французький науковець, президент Міжнародної організації протоісториків при ЮНЕСКО, професор із Парижу.

У численних доповідях і повідомленнях дослідники та краєзнавці торкнулися не лише проблем археології, етнографії чи музейної справи, а й обговорили досягнення Лубенського краю у такій специфічній галузі, як вирощування лікарських рослин за понад столітній період. Було згадано також і наш навчальний заклад - Лубенську нижчу сільськогосподарську школу (саме з неї бере свій початок наш коледж), яка ще наприкінці 19 століття стояла біля витоків технічної переробки лікарської сировини, за що і була відзначена золотою нагородою на Всесвітній виставці у Парижі 1900 року…

Того ж дня відбулася ще одна важлива подія – відкриття Лубенського краєзнавчого музею після оновлювального ремонту. Нещодавно міська Рада ухвалила рішення про присвоєння закладу імені Гната Яковича Стелецького – відомого археолога, історика, спелеолога, а головне, першого фундатора Лубенського Українського музею у буремному 1918 році. Саме йому 18 вересня було урочисто відкрито меморіальну дошку на приміщенні музею. Одразу після цього лубенці та гості міста розпочали огляд оновленої експозиції. У першому залі музею, який розповідає відвідувачам про природу краю та її еволюційне минуле, є куточок, де згадується і про Лубенський лісотехнічний коледж від моменту його виникнення до сьогодення. Така увага до навчального закладу невипадкова, адже за свою понад 125-річну історію його студенти, викладачі та випускники зробили вагомий внесок у справу заліснення територій та догляд за ними, вирощування лікарських рослин, охорони природи на благодатній Лубенській землі.

Незабаром студенти коледжу обов’язково відвідають оновлений краєзнавчий музей.

 

 

Сергій Омельченкоголова циклової комісії загальноосвітніх

дисциплін, викладач історії, учасник конференції

фото – автора та Олександра Заканича

Наші контакти

  • (05361)7-73-08
  • (05361)6-22-62
  • +38 050 788 87 70
  • 37503 м. Лубни Полтавської області, вул. Тернівська, 21
  • listcolledg@ukr.net
  • listcolledg@gmail.com

Спостерігайте за нашою активністю у соціальних мережах та будьте в курсі всіх подій у нашому навчальному закладі!

Статистика сайту

Кількість переглядів сайту сьогодні: 1449
Відвідувачів сьогодні: 310
Відвідувачів за весь час (з 15.11.2021 року): 272742