СПІВПРАЦЯ З КАФЕДРОЮ ТАКСАЦІЇ ЛІСУ ТА ЛІСОВОГО МЕНЕДЖМЕНТУ – ВІДВІДАЛИ ТАКСАЦІЙНИЙ МАЙДАНЧИК В ННІ ЛІСОВОГО І САДОВО-ПАРКОВОГО ГОСПОДАРСТВА НУБІП УКРАЇНИ

27 вересня під час екскурсії на виставку «Лісдеревмаш» студенти ІІІ курсу спеціальності «Лісове господарство» мали можливість відвідати Ботанічний сад Національного університету біоресурсів і природокористування України (м. Київ).

Окрім огляду експозицій Ботсаду, ми познайомилися із таксаційним майданчиком - навчальною «лабораторією під відкритим небом», яка слугує об’єктом для навчання і проведення практичної підготовки студентів Навчально-наукового інституту лісового і садово-паркового господарства НУБіП України з лісової таксації, лісовпорядкування, дендрології, лісового товарознавства та інших лісівничих дисциплін.

Співробітники кафедри таксації лісу та лісового менеджменту Олександр Лєснік та Максим Мацала (до речі випускник нашого коледжу 2014 року) продемонстрували сучасні лісотаксаційні прилади та інструменти, з якими наші студенти познайомилися та змогли «апробувати». Завідувач кафедри Андрій Білоус (наш випускник 2002 року) розповів, що на майданчику розміщено навчальні об’єкти для вивчення особливостей структури лісового фонду України, вимірювання дерев, що ростуть, таксації стовбура зрубаного дерева, аналізу приросту деревини, обліку круглих лісоматеріалів та дров’яної деревини, а також опанування основ деревинознавства та лісового товарознавства.

Унікальність цього майданчика в тому, що він слугує не тільки навчальною лабораторією студентам, а й пізнавальною експозицією для відвідувачів ботанічного саду.

Вдячні Андрію Білоусу і співробітникам кафедри таксації таксації лісу та лісового менеджменту за приділену нам увагу та цікаву розповідь.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Олександр Литвиненко, викладач фахових дисциплін, редактор сайту,

фото - автора та Віталія Петренка (студент гр. ЛГ-32)

Наші контакти

  • (05361)7-73-08
  • (05361)6-22-62
  • +38 050 788 87 70
  • 37503 м. Лубни Полтавської області, вул. Тернівська, 21
  • listcolledg@ukr.net
  • listcolledg@gmail.com

Спостерігайте за нашою активністю у соціальних мережах та будьте в курсі всіх подій у нашому навчальному закладі!

Статистика сайту

Кількість переглядів сайту сьогодні: 217
Відвідувачів сьогодні: 131
Відвідувачів за весь час (з 15.11.2021 року): 272149