ПОЗНАЙОМИЛИСЯ З НОВИМИ МОЖЛИВОСТЯМИ ГІС-ТЕХНОЛОГІЙ У ЛІСОВОМУ ГОСПОДАРСТВІ

6 лютого директор коледжу, канд. с.-г. наук Роман Сендзюк та викладач фахових дисциплін Олександр Литвиненко відвідали семінар-навчання «Застосування геопорталу «Ліси України» для моніторингу рубок і захисту лісу та для проведення інших лісогосподарських заходів».

Даний захід відбувся у Полтавському обласному управлінні лісового та мисливського господарства. Проводили його фахівці лабораторії нових інформаційних технологій Українського ордена «Знак Пошани» науково-дослідного інституту лісового господарства та агролісомеліорації ім. Г.М.Висоцького (УкрНДІЛГА).

Даний веб-ресурс надає публічний та авторизований доступ користувачам до інформації про лісовий фонд Державного агентства лісових ресурсів України, інших відомств. Власне публічний доступ передбачає перегляд інформації щодо рубок, по яких наявні лісорубні квитки. Геопортал «Ліси України» (який до речі є аналогом програмного комплексу «Лісовпорядник», який використовується у навчальному процесі коледжу) створено як засіб доступу й оперування геопросторовою інформацією про ведення лісового господарства разом із даними Державного агентства земельних ресурсів та даними дистанційного зондування Землі. Основним джерелом інформації є як таксаційні описи, так і картографічні дані лісовпорядкування (зведені в єдину карту України). По кожному лісовому кварталу та виділу можна переглянути таксаційний опис і його положення на карті.

Олександр Литвиненко, викладач фахових дисциплін,

Роман Сендзюк, к.с.-г.н., директор коледжу;

фото – автора та Полтавського ОУЛМГ

Наші контакти

  • (05361)7-73-08
  • (05361)6-22-62
  • +38 050 788 87 70
  • 37503 м. Лубни Полтавської області, вул. Тернівська, 21
  • listcolledg@ukr.net
  • listcolledg@gmail.com

Спостерігайте за нашою активністю у соціальних мережах та будьте в курсі всіх подій у нашому навчальному закладі!

Статистика сайту

Кількість переглядів сайту сьогодні: 3771
Відвідувачів сьогодні: 347
Відвідувачів за весь час (з 15.11.2021 року): 309098