ПАМ'ЯТІ ЖЕРТВ ГОЛОДОМОРІВ

У цьому році День пам'яті жертв Голодоморів припадає на суботу 24 листопада.

Напередодні студенти груп ЛГ-11, ЛГ-12, СПГ-11 та ОД-11 переглянули у коледжі латвійський документальний фільм «Радянська історія», що вже стало традицією у навчальному закладі. Стрічка про історичні події у Радянському Союзі перед початком, протягом і після Другої світової війни, Голодомор, злочинну суть комунізму... Автори фільму зосередилися на злочинах радянського режиму і співпрацю СРСР з нацистською Німеччиною і за допомогою ряду документальних кадрів проводять паралель між обома режимами. Декілька провідних істориків, політиків виступали експертами у фільмі. Стрічка заборонена до показу у Росії. Фільм був спонсорований Європейським парламентом, вийшов англійською мовою, а також був перекладений на півтора десятка мов, отримавши таким чином широкий міжнародний резонанс. Фільм дубльований українською мовою.

Стрічка за сценарієм Едвінса Шноре вийшла на екрани ще у 2008 році. За час що минув вона не втратила своєї актуальності, адже після знайомства з нею глядачі відкривають для себе невідомі, сповнені трагізму сторінки минулої історії.

Традиційно після перегляду фільму студенти проводять обговорення побаченого, діляться враженнями. Цього разу увага молоді була акцентована також на необхідності ознайомлення з «Національною Книгою Пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років». Сьогодні кожен українець може переглянути в інтернеті це видання і  ознайомитися з мартирологом загиблих від голоду…

Не варто забувати, що пам’ять людини завжди є частиною її совісті.

Сергій Омельченко, голова циклової комісії загальноосвітніх дисциплін, викладач історії

Наші контакти

  • (05361)7-73-08
  • (05361)6-22-62
  • +38 050 788 87 70
  • 37503 м. Лубни Полтавської області, вул. Тернівська, 21
  • listcolledg@ukr.net
  • listcolledg@gmail.com

Спостерігайте за нашою активністю у соціальних мережах та будьте в курсі всіх подій у нашому навчальному закладі!

Статистика сайту

Кількість переглядів сайту сьогодні: 3627
Відвідувачів сьогодні: 306
Відвідувачів за весь час (з 15.11.2021 року): 280367