ПАМ'ЯТІ ОДНОКУРСНИЦІ ПРИСВЯЧУЄТЬСЯ

1976 рік, осінь. Я, вже другокурсник природничого факультету Полтавського державного педагогічного інституту імені В.Г. Короленка, почув з актової зали звуки гітари і вперше побачив її, Лєну, першокурсницю, світловолосу дівчину з відкритим поглядом та щирою посмішкою.

Надзвичайно цілеспрямована і діяльна, вона організувала: студентський вокально-інструментальний ансамбль, учасником якого я став згодом, запропонувала його назвати «Емпіреї», що означало мрійники, охоплені полум’ям у верхній сфері неба, розробила дизайн костюмів, підібрала репертуар для майбутніх численних виступів у літній період на концертах по більшості районів Полтавської області. У 1980 році наш колектив став переможцем обласного конкурсу серед вокально-інструментальних ансамблів.

Невичерпна енергія і великий ентузіазм  не давав їй зупинятися на досягнутому. Вона стала культоргом факультету, проводила цікаві змістовні молодіжні вечори відпочинку. Ініціювала створення вокального ансамблю патріотичної пісні «Факел» та фольк-ансамблю «Джерело», які ставали переможцями обласних конкурсів художньої самодіяльності.

Вона встигала все – відмінно навчатись і вести активну діяльність в студентському житті. Звичайна дівчина, без краплі зазнайства і дуже талановита у всьому, за що бралася. Такою я її пам’ятаю за часів студентства.

Після закінчення вузу ми часто спілкувались. Її діяльність як професора, завідувачки кафедри екології, автора багаточисленних книг і публікацій про обласні дендрологічні заповідні зони, торкнулася і Лубенського лісотехнічного коледжу. На базі нього вона неодноразово організовувала Всеукраїнські семінари-практикуми, допомагала поповнювати місцевий дендропарк реліктовими культурами.

Її авторська пісня, доповнена презентаціями вишуканих власних фотознімків, звучала на двох останніх ювілеях з дня заснування коледжу.

Життєвим кредо Лєни ще з студентських років був вислів: «Жити – не тліти, жити – горіти, хай живе полум’я життя», якого вона дотрималась до останнього свого подиху.

Василь Гонтар, випускник ПДПІ 1980 року, товариш,

шанувальник таланту, бас гітарист ВІА «Емпіреї»;

фото - автора

Наші контакти

  • (05361)7-73-08
  • (05361)6-22-62
  • +38 050 788 87 70
  • 37503 м. Лубни Полтавської області, вул. Тернівська, 21
  • listcolledg@ukr.net
  • listcolledg@gmail.com

Спостерігайте за нашою активністю у соціальних мережах та будьте в курсі всіх подій у нашому навчальному закладі!

Статистика сайту

Кількість переглядів сайту сьогодні: 4331
Відвідувачів сьогодні: 383
Відвідувачів за весь час (з 15.11.2021 року): 309134