ЕКСКУРСІЯ ДО БОТАНІЧНОГО САДУ

В екватор травня студенти першого і третього курсу спеціальності "Садово-паркове господарство", а також майбутні лісівники із другого курсу, під час навчальних практик, на чолі з викладачами Тамарою Тимошенко та Єлізаветою Грибович, відвідали ботанічний сад ім. М. М. Гришка, що в Києві.

У Національному ботанічному саду ім. М. М. Гришка на площі майже 130 га створено унікальні колекції квітково-декоративних рослин з усіх ботаніко-географічних регіонів світу, які нараховують понад 10 тисяч видів, форм і сортів.

Завдяки унікальному ботаніко-географічному принципу представлення живих рослин сформувалися фітоценози, які відтворюють природну рослинність окремих регіонів Євразії: «Ліси рівнинної частини України», «Степи України», «Українські Карпати», «Крим», «Кавказ», «Середня Азія», «Далекий Схід», «Алтай та Західний Сибір».

Не можуть залишити байдужими квітчасті колекції квітково-декоративних рослин та монокультурні сади: бузків, півоній, магнолій, більш ніж 50 сортів рододендрона індійського, а також Розарій, аналогів яких немає в інших ботанічних садах України.

Ознайомитись з експозиціями тропічних та субтропічних рослин студентство мало змогу в Оранжерейному комплексі. Найбільш вражають колекції тропічних та субтропічних культур: цитрусові (лимон, мандарин, апельсин, цитрон), фейхоа, манго, інжир, хурма, гранат, орхідеї, пальми та фікуси, які для багатьох з нас символізують тропіки і є характерним елементом флори цих країн.

В кінці екскурсії студенти прогулялись територією саду, зробили фотознімки на згадку та просто відпочивали в затишних альтанках, споглядаючи красу мальовничих ландшафтів.

Насичений та по-справжньому незабутній день екскурсії, сповнений позитивних емоцій та вражень не залишив сумніву, що обрана студентами спеціальність – найкраща!

 

 

 

Тамара Тимошенко, Єлізавета Грибович, викладачі дендрології;

фото - авторів

Наші контакти

  • (05361)7-73-08
  • (05361)6-22-62
  • +38 050 788 87 70
  • 37503 м. Лубни Полтавської області, вул. Тернівська, 21
  • listcolledg@ukr.net
  • listcolledg@gmail.com

Спостерігайте за нашою активністю у соціальних мережах та будьте в курсі всіх подій у нашому навчальному закладі!

Статистика сайту

Кількість переглядів сайту сьогодні: 2426
Відвідувачів сьогодні: 245
Відвідувачів за весь час (з 15.11.2021 року): 273050