2016-10-13

ПРОДЕМОНСТРУВАЛИ ПЕРЕМОГУ НА "КОЗАЦЬКИХ ЗАБАВАХ-2016"

Вже стало традиційним щороку проводити святкове спортивне дійство на стадіоні «Центральний», яке присвячене Дню захисника України та Дню Українського козацтва, між командами студентів навчальних закладів, що знаходяться в Лубнах.

А повна назва його така: Спортивно-патріотичне свято «Козацькі забави».

- Славна добрими і героїчними традиціями українська земля. Її сини, запорізькі козаки, навіки ввійшли до скарбниці пам’яті українського народу. Ми, їх нащадки, маємо свято шанувати і примножувати тую славу. Чи спроможні на це сьогоднішні молоді козаки – покажуть нам змагання під назвою «Козацькі забави!». Символічно, що сьогоднішнє дійство відбувається напередодні великого християнського свята – Покрови Пречистої Богородиці, яка допомагала козакам у боях із ворогами. Тож, нехай Пресвята Богородиця береже весь український народ, в якому живе дух наших славних попередників – козаків запорізьких! Отже, будемо спритними, веселими, дружними і доведемо, що ми гідні нащадки козацької слави. Маємо надію, що кожен з вас отримає позитивний заряд бадьорості та енергії – сказала начальник відділу сім’ї, молоді та спорту виконавчого комітету Лубенської міської Ради Світлана Скиба.

Учасників змагань вітали також командувач Лубенської окремої гетьманської дивізії особливого призначення імені Северина Наливайка, маршал козацтва Олексій Лапко, очільник МГО «Євроклуб-Лубни» Вадим Лютий, головний спеціаліст відділу сім’ї, молоді та спорту Іван Тузов, який ще й виконував роль старшого судді змагань. Після цього стартували самі змагання, в яких взяли участь чотири команди (козацькі загони). Це «Вернидуб» Лубенського лісотехнічного коледжу, «Посульські козаки» Лубенського фінансово-економічного коледжу Полтавської державної аграрної академії, «Характерники» Лубенського медичного училища та «Ліцеїст» Лубенського професійного ліцею. Розпочалися змагання з нелегкої естафети під назвою «Стрибки в мішках, стрибки з м’ячем», в якій взяли участь по чотири учасника з кожної команди. У підсумку найспритнішими тут стали майбутні лісівники – Ігор Реутов, Євген Мартиненко, Роман Устименко та Віктор Придолюк.

У підтягуванні на поперечині найсильнішими теж стали студенти-лісівники, один з яких 22 рази виконав цю вправу, найбільше із всіх. Це другокурсник Ярослав Прядка. Також не було рівних у гирьових змаганнях майбутньому лісівнику Віктору Придолюку, який штовхнув гирю 24 кг 35 разів і став переможцем. У естафеті під назвою «Краб» перемогли козаки лісотехнічного коледжу у складі Станіслава Маюка, Вячеслава Баранова, Ігоря Реутова і Романа Устименка. У киданні на дальність козацької шапки (колись це була одна з розваг запорізьких козаків) у фінал пройшов наш студент Богдан Зєнченко.

І останнім видом спортивно-козацького свята було традиційне перетягування линви (канату). Навіть із зовнішнього виду п’ятірки козаків-богатирів з команди «Вернидуб» лісотехнічного колежду було видно, що вони переможуть. Це передчуття справдилось. Завдяки старанням, силі, техніці і вмінню перемогли майбутні лісівники у складі Максима Шевченка, Ярослава Калайди, Ігоря Грозного, Ярослава Короті та Богдана Путівського.

 

У загальному підсумку козацьких змагань, як і очікувалось, переможне звання виборола команда Лубенського лісотехнічного коледжу (капітан Євген Мартиненко), якою опікувалися викладачі фізичного виховання коледжу.

Олександр Литвиненко - редактор сайту, викладач спецдисциплін,

Андрій Павлюченко - викладач фізичного виховання,

Ірина Решетило - заступник директора з виховної роботи,

фото - Станіслав Маюк - студент IV курсу 

Використано тестову частину із сайту Лубенської міської Ради 

Наші контакти

  • (05361)7-73-08
  • (05361)6-22-62
  • +38 050 788 87 70
  • 37503 м. Лубни Полтавської області, вул. Тернівська, 21
  • listcolledg@ukr.net
  • listcolledg@gmail.com

Спостерігайте за нашою активністю у соціальних мережах та будьте в курсі всіх подій у нашому навчальному закладі!

Статистика сайту

Кількість переглядів сайту сьогодні: 1943
Відвідувачів сьогодні: 351
Відвідувачів за весь час (з 15.11.2021 року): 272783