2016-07-19

ЛУБЕНСЬКІ НАУКОВЦІ РОЗРОБЛЯТЬ РЕКОМЕНДАЦІЇ ПО ДОГЛЯДУ ЗА ПОЛЕЗАХИСНИМИ ЛІСОСМУГАМИ

Проблему лісосмуг, а точніше відсутності відповідальних за їх стан на Полтавщині обговорюють вже не вперше.

На останньому засіданні з цього приводу лісівники запропонували долучити до вирішення проблеми науковців.

На розширеному засіданні постійної комісії з питань земельних відносин Миргородської районної ради, що відбулося 15 липня, знову обговорювали стан лісосмуг в районі, який з минулого засідання практично не змінився.

Тим не менш, за словами посадовців, процес усе ж вдалося зрушити з мертвої точки – сільські голови отримали вказівку активніше охороняти насадження, незалежно від того на чиєму балансі вони перебувають. Олександр Яресько, Голова Товариства лісівників України, запропонував залучити науковців Лубенського лісотехнічного коледжу для допомоги у створенні програми догляду за лісосмугами. Він узяв на себе зобов’язання проконтролювати цей процес.

Депутат районної ради Павло Кандиба наголосив, що серйозні зміни на краще в нинішній ситуації можливі тільки після внесення змін до законодавства, оскільки нині навіть за згоди сільської ради передати насадження на баланс Держлісгоспу, і зацікавленості самого Держлісгоспу у прийомі лісосмуги – зробити це й досі не просто. За погодженням доводиться звертатися в Київ.

Нагадаємо, як вже писав "ЕнергоЛайф.інфо" нині, через недосконале законодавство відповідальних за насадження знайти дуже важко. У то же час від вирубки лісосмуг страждають поля – на них вивітрюється родючий шар ґрунту.

За матеріалами сайту "Український лісовод"

Наші контакти

  • (05361)7-73-08
  • (05361)6-22-62
  • +38 050 788 87 70
  • 37503 м. Лубни Полтавської області, вул. Тернівська, 21
  • listcolledg@ukr.net
  • listcolledg@gmail.com

Спостерігайте за нашою активністю у соціальних мережах та будьте в курсі всіх подій у нашому навчальному закладі!

Статистика сайту

Кількість переглядів сайту сьогодні: 89
Відвідувачів сьогодні: 59
Відвідувачів за весь час (з 15.11.2021 року): 252938