16 КВІТНЯ - ДЕНЬ ДОВКІЛЛЯ

Всесвітній День Довкілля був заснований Генеральною Асамблеєю ООН у 1972 році до відкриття Стокгольмської конференції "Людське середовище".

Інша резолюція, ухвалена Генеральною Асамблеєю в той же день, призвела до утворення ЮНЕП – Програми ООН зі збереження довкілля. ЮНЕП – це основний орган Організації Об’єднаних націй в галузі навколишнього середовища, що покликаний забезпечити керівництво й сприяти співробітництву в інтересах навколишнього середовища шляхом стимулювання діяльності, інформування й надання допомоги країнам і народам з метою поліпшення якості їхнього життя, не завдаючи збитків майбутнім поколінням. «Нехай земля квітує всюди – природу збережімо, люди!!!».

Всесвітній День Довкілля – це подія з різноманітними акціями по всій Землі: вуличні ралі, велосипедні паради, зелені концерти, конкурси творів та плакатів у школах, висадка дерев, а також прибирання територій та збір сміття.

День довкілля відзначається у нашій державі з 1998 року згідно Указу Президента України «Про День довкілля». Третьої суботи квітня громадські організації проводять заходи, спрямовані на поліпшення стану навколишнього середовища, очищення водних джерел, озеленення, збереження заповідних об’єктів, поширення екологічних знань.

Всесвітній День Довкілля органічно увійшов у наше життя. З кожним роком до святкування цих днів долучається все більше громадських організацій, представників державної влади, небайдужих громадян України.

У День довкілля насолоджуємося результатами своєї праці:

 

 

 

Наші контакти

  • (05361)7-73-08
  • (05361)6-22-62
  • +38 050 788 87 70
  • 37503 м. Лубни Полтавської області, вул. Тернівська, 21
  • listcolledg@ukr.net
  • listcolledg@gmail.com

Спостерігайте за нашою активністю у соціальних мережах та будьте в курсі всіх подій у нашому навчальному закладі!

Статистика сайту

Кількість переглядів сайту сьогодні: 275
Відвідувачів сьогодні: 90
Відвідувачів за весь час (з 15.11.2021 року): 252969