Заняття школи педагогічної майстерності

Сучасна освіта все частіше має відповідати вимогам сьогодення. Вона потребує якісних змін у всіх компонентах освітньої системи для забезпечення якісного навчання.

На даному етапі розвитку освітньої галузі перед навчальним закладом постає новий виклик – відповідати новітнім вимогам до змісту та моделювання навчального процесу в контексті вибору віртуалізованих варіантів з використанням різних форм інформаційно-комунікаційних технологій.

Нові цифрові інструменти та технології, такі як навчальні платформи та електронні журнали, можуть допомогти автоматизувати процеси в навчальному закладі, спростити рутинну роботу, зробити навчання більш приємним та цікавим. А також покращити комунікацію між студентами, викладачами та їх батьками.

Довготривале дистанційне навчання змінило його традиційні форми та методи на сучасні. Використання е-журналів набуло ще більшої актуальності.

Враховуючи особливості сучасного освітнього процесу, електронні журнали є невід’ємною частиною системи управління навчальних закладів України, яка у зв’язку з реаліями сучасного життя перебудована та значною мірою переведена на цифрові формати.

З 01.09.2024 року у Лубенському лісотехнічному фаховому коледжі впроваджується ведення електронного журналу.

Провівши аналіз наявних е-ресурсів Лубенський лісотехнічний фаховий коледж обрав для організації освітнього процесу навчальну хмару ЛКЛАУД (lCloud). Це – сучасна CRM-система для керування розкладом занять, створення комплексу єдиного навчально-методичного забезпечення, портфоліо викладача, електронного журналу, відомостей про студента та його рейтинг, проведення онлайн-тестування тощо.

ЛКЛАУД схвалений до використання державною науковою установою «Інститут модернізації змісту освіти» у закладах професійної та (професійно-технічної) освіти. Водночас він адаптований під особливості навчального процесу коледжів.

Знайомство з електронним журналом lCloud, перші тренінги та навчання з його заповнення та використання, відбулося під час роботи «Школи передового досвіду», за участю усього педагогічного колективу навчального закладу. Завдяки їй, освітяни Лубенського лісотехнічного фахового коледжу покращують свою цифрову грамотність та педагогічну майстерність.

Яна ПЕЛИПАНЬ, голова ЦК загальноосвітніх та

 соціально-гуманітарних дисциплін;

фото – Аліни КОЗАЧКОВОЇ

Наші контакти

  • (05361)7-73-08
  • (05361)6-22-62
  • +38 050 788 87 70
  • 37503 м. Лубни Полтавської області, вул. Тернівська, 21
  • listcolledg@ukr.net
  • listcolledg@gmail.com

Спостерігайте за нашою активністю у соціальних мережах та будьте в курсі всіх подій у нашому навчальному закладі!

Статистика сайту

Кількість переглядів сайту сьогодні: 46
Відвідувачів сьогодні: 31
Відвідувачів за весь час (з 15.11.2021 року): 359762