ВІДКРИТЕ ЗАНЯТТЯ З УКРАЇНСЬКОЇ ЛІТЕРАТУРИ

2013-03-19

ВІДКРИТЕ ЗАНЯТТЯ З УКРАЇНСЬКОЇ ЛІТЕРАТУРИ

18 березня викладачем української мови та літератури Козачковою Аліною Сергіївною було проведено відкрите заняття з української літератури у групі ЛГ-12.

До постаті Олександра Петровича Довженка інтерес не згасає й сьогодні. Письменник і кінорежисер, маляр і політик, великий патріот свого народу та син свого часу. Всесвітнє визнання його таланту незаперечне, бо ще 1958 року на спеціальному конкурсі в Брюсселі серед двадцяти найкращих фільмів усіх часів і народів названо було не озвучену тоді «Землю» українського режисера. Відтоді талановитий митець гордо крокує всіма широтами нашої планети.

На занятті мова йшла про кіноповість Олександра Довженка «Зачарована Десна». Викладач познайомила студентів та колег, які завітали на заняття із історією написання, автобіографічною основою твору. Подання нового матеріалу супроводжувалося слайдами, які відображали певний період з життя митця.

Мета, яка стояла перед викладачем – розвивати вміння сприймати життєві явища, події, людей у контексті загальнолюдських понять і цінностей, розуміти взаємозв'язок конкретного із загальним; формувати гармонійно розвинену особистість; виховувати свободу вибору, незалежність думки, дієвість. Студенти коментували текст твору, визначали основні теми та мотиви, характеризували образи-персонажі, пояснювали роль пейзажу та засоби індивідуалізації героїв. Викладач запропонувала студентам взяти участь у «колі ідей».

Відбулося обговорення заняття, під час якого колеги висловили подяку викладачеві та студентам за цікаво проведене заняття.

Аліна Козачкова, викладач української мови і літератури;

фото – Сергій Козачков

Наші контакти

  • (05361)7-73-08
  • (05361)6-22-62
  • +38 050 788 87 70
  • 37503 м. Лубни Полтавської області, вул. Тернівська, 21
  • listcolledg@ukr.net
  • listcolledg@gmail.com

Спостерігайте за нашою активністю у соціальних мережах та будьте в курсі всіх подій у нашому навчальному закладі!

Статистика сайту

Кількість переглядів сайту сьогодні: 17
Відвідувачів сьогодні: 14
Відвідувачів за весь час (з 15.11.2021 року): 309820