Екскурсія до Національного ботанічного саду ім. М.М.Гришка

В екватор травня студенти першого курсу під час вивчення дисципліни "Вступ до спеціальності", на чолі з викладачами Людмилою Єремієвською, Олександром Литвиненком та Єлізаветою Грибович, відвідали Національний ботанічний сад ім. М. М. Гришка, що в Києві.

Екскурсоводи Юлія та Олександр познайомили студентство зі сторінками історії ботанічного саду та унікальними колекціями квітково-декоративних рослин з усіх ботаніко-географічних регіонів світу, які нараховують понад 10 тисяч видів, форм і сортів.

Завдяки унікальному ботаніко-географічному принципу представлення живих рослин сформувалися фітоценози, які відтворюють природну рослинність окремих регіонів Євразії: «Ліси рівнинної частини України», «Степи України», «Українські Карпати», «Крим», «Кавказ», «Середня Азія», «Далекий Схід», «Алтай та Західний Сибір».

Не можуть залишити байдужими квітчасті колекції квітково-декоративних рослин та монокультурні сади: бузків, півоній, магнолій, більш ніж 50 сортів рододендрона індійського, а також Розарій, аналогів яких немає в інших ботанічних садах України.

В кінці екскурсії студенти прогулялись територією саду, зробили фотознімки на згадку та просто відпочивали в затишних альтанках, споглядаючи красу мальовничих ландшафтів.

Насичений та по-справжньому незабутній день екскурсії, сповнений позитивних емоцій та вражень не залишив сумніву, що обрана студентами спеціальність – найкраща!

P.S. До речі, у далекому 1952 році, велика частина садивного матеріалу для створення  дендропарку коледжу була надана саме даним Ботанічним садом, який на той час і очолював академік Микола Миколайович Гришко.

 

Єлізавета ГРИБОВИЧ, Людмила ЄРЕМІЄВСЬКА, викладачі коледжу;

фото - авторів

Наші контакти

  • (05361)7-73-08
  • (05361)6-22-62
  • +38 050 788 87 70
  • 37503 м. Лубни Полтавської області, вул. Тернівська, 21
  • listcolledg@ukr.net
  • listcolledg@gmail.com

Спостерігайте за нашою активністю у соціальних мережах та будьте в курсі всіх подій у нашому навчальному закладі!

Статистика сайту

Кількість переглядів сайту сьогодні: 874
Відвідувачів сьогодні: 264
Відвідувачів за весь час (з 15.11.2021 року): 279526