20 лютого – День Героїв Небесної Сотні

20 лютого Україна вшановує подвиг учасників Революції Гідності, котрі віддали свої життя заради нашого майбутнього.

Кожен з них був частинкою нашої великої української сім’ї, кожен з них розбудовував та творив Україну. Їхні імена назавжди закарбуються в нашій пам’яті.

У цей день вісім років тому в самому серці столиці, на Майдані, розігралася кривава драма. Тодішня злочинна влада спрямували проти мирних протестувальників озброєні підрозділи. Від їх куль полягло більше сотні наших співгромадян, вина яких була лише одною – вони не захотіли жити у безправній, несправедливій країні. Серед Героїв Небесної Сотні і випускник нашого навчального закладу Брезденюк Валерій Олександрович!

Вічна пам'ять усім героям Небесної Сотні, які запалили зорю світанку над нашою країною. Революція гідності, героїзм наших воїнів на Донбасі стали переломними історичними моментами і вже увійшли славними сторінками у новітню історію України. Події на Майдані ще раз підтвердили вражаючі незламність, патріотизм та хоробрість українців, які ціною власного життя боронять від агресора незалежність та цілісність нашої держави.

Сьогодні – 20 лютого, у День Героїв Небесної Сотні, вшануймо всіх захисників України. Як тих, хто полягли, так і тих, хто сьогодні зі зброєю в руках захищають суверенітет держави. 

Небесна сотня – Герої України. Вони боролися і віддали своє життя за віру в краще майбутнє держави та за щастя своїх близьких. Кожен свідомий громадянин України має пам’ятати шляхетний вчинок Героїв Небесної Сотні, адже вони віддали своє життя за нас і за світле майбутнє нашої України.

Нагадаємо, що Указом Президента України від 11 лютого 2015 року №69 «Про вшанування подвигу учасників Революції гідності й увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні» встановлено щорічне відзначення 20 лютого Дня Героїв Небесної Сотні. Це день вшанування відваги, сили духу і стійкості громадян, які віддали своє життя під час Революції гідності (листопад 2013 року – лютий 2014 року), захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України.

Наші контакти

  • (05361)7-73-08
  • (05361)6-22-62
  • +38 050 788 87 70
  • 37503 м. Лубни Полтавської області, вул. Тернівська, 21
  • listcolledg@ukr.net
  • listcolledg@gmail.com

Спостерігайте за нашою активністю у соціальних мережах та будьте в курсі всіх подій у нашому навчальному закладі!

Статистика сайту

Кількість переглядів сайту сьогодні: 16
Відвідувачів сьогодні: 11
Відвідувачів за весь час (з 15.11.2021 року): 309300