ВШАНУВАННЯ 35 РІЧНИЦІ ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ ТРАГЕДІЇ В УМОВАХ КАРАНТИНУ

Чорнобильська катастрофа – екологічно-соціальна катастрофа, спричинена вибухом і подальшим руйнуванням четвертого енергоблоку Чорнобильської атомної електростанції в ніч на 26 квітня 1986 року.

Руйнування мало вибуховий характер, реактор був повністю зруйнований і в довкілля було викинуто велику кількість радіоактивних речовин.

Чорнобильська атомна електростанція є символом наймасштабнішої техногенної катастрофи в історії людства. Трагедія, спричинена вибухом на її четвертому енергоблоці, не має аналогів за обсягами забруднення природного середовища, негативного впливу на здоров’я та психіку людей, їхній побут і соціально-економічні умови життя.

26 квітня – є днем пам’яті про найбільшу техногенну катастрофу та вшанування героїзму пожежників, експлуатаційного персоналу ЧАЕС, військовослужбовців, будівельників, учених, медиків, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. Подвиг цих людей назавжди записано до літопису людської мужності, він навічно залишиться у пам’яті українського народу.

З числа перших, хто долучився до ліквідації, були пожежники і військові. Полтавщина – одна із перших областей, яка отримала наказ призвати на збори військовозобов’язаних і направити на ліквідацію наслідків техногенної катастрофи. Серед них були і співробітники Лубенського лісового технікуму: Борис Ілащук, Сергій Козачков, Віталій Адаменко та Валерій Козюра:

 

На згадку про своїх спочилих колег-чорнобильців Бориса Ілащука (2014) та Валерія Козюру (2019) Віталій Іванович Адаменко (колишній працівник коледжу, який зараз на заслуженому відпочинку) посадив у «Сквері пам’ятних подій» коледжу сакуру плакучу.

 

Низько схиляємо голови в пам’ять про громадян, які рано пішли з життя через хвороби, пов’язані, зокрема, із виконанням завдань у зоні відчуження.

У бібліотеці коледжу відкрили книжкову виставку «Чорнобиль: чорний спомин, нічний біль», що присвячена 35-ій річниці пам’яті Чорнобильської трагедії. Серед представлених видань, звичайно ж, і книга нашого колишнього викладача історії, учасника ліквідації наслідків Чорнобильської трагедії Валерія Козюри «Відлуння Чорнобиля».

У цей день ми вшановуємо ліквідаторів, за їх сміливість та відвагу! Передаємо найщиріші слова вдячності та доземний уклін за високу громадянську позицію і схиляємо голови перед світлою пам’яттю тих, чиї життя обірвав смертоносний атом.

Виховні години для студентів, присвячені трагедії на Чорнобильській АЕС, було проведено дистанційно:

Аліна Козачкова, заступник директора з виховної роботи,

Олександр Литвиненко, викладач фахових дисциплін, адміністратор сайту;

фото – Аліни Козачкової, Олександра Заканича

та класних керівників академічних груп 

Пов’язані із цією темою статті: 

Разом з чорнобильцями Лубен підсадили берізки на Алеї пам'яті ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС 

Наші контакти

  • (05361)7-73-08
  • (05361)6-22-62
  • +38 050 788 87 70
  • 37503 м. Лубни Полтавської області, вул. Тернівська, 21
  • listcolledg@ukr.net
  • listcolledg@gmail.com

Спостерігайте за нашою активністю у соціальних мережах та будьте в курсі всіх подій у нашому навчальному закладі!

Статистика сайту

Кількість переглядів сайту сьогодні: 1710
Відвідувачів сьогодні: 492
Відвідувачів за весь час (з 15.11.2021 року): 274749