ЕКСКУРСІЯ ДО МЕЖИГІР'Я

17 червня студенти першого курсу з викладачами відвідали Національний парк «Межигір’я» (Вишгородський район Київщини).

Після подій Євромайдану територія, що раніше знаходилась за сімома замками, відкрилась для відвідувачів та сколихнула світ пихатою розкішшю. Зараз це одне з найкращих і найчистіших місць для відпочинку у Київській області, цілих 114 гектарів території з неперевершеним ландшафтним парком. Поряд зі звичними деревними видами — граб, сосна, дуб, вільха, біла акація, тополя, липа зростають плантації рододендронів, алеї сакур, платанів, ліріодендронів, живі огорожа з тису ягідного та багато, багато інших, адже тут зібрані екземпляри з усього світу.

Майже відразу біля входу знаходиться чудова водойма з фонтаном, наповнена золотими рибками та фореллю. Йдемо далі, і перед нашими поглядами відкривається вид на знамениту "Хонку", назва якої походить від фінської фірми, виробника екологічно чистої деревини, з якої він виготовлений. На підходах до "Хонки" – імітація руїн Парфенона, храму в Афінах.

Є на території зоопарк, де проживають страуси, фазани, антилопи, косулі, благородні олені, муфлони, віслюки, лами, рідкісні павичі. У водоймах плавають гуси, качки, лебеді. На домашній фермі мешкають корови, вівці, кози, домашня птиця різних порід.

Поруч із зоокуточком, знаходиться фруктовий сад, оранжерея і ферма. Частина череди пасеться тут же, в спеціально обладнаному загоні, ближче до величезної набережної, що виходить на Київське водосховище.

З одного боку набережної – кінологічний клуб, подібного якому немає не тільки в Україні, але і в світі. Кінологи, ентузіасти своєї справи, роблять все, щоб зберегти національне надбання: племінних тибетських мастифів. Тут є сучасний хендлинг зал із різноманітними тренажерами для підготовки собак: кавказьких, середньоазіатських та східноєвропейських вівчарок, англійських мастифів, чихуахуа, мопсів, ньюфаундлендів та інших. Кінологи пишаються тим, що для АТО підготували собак, які шукають вибухівку та використовують собак для лікування дітей з ДЦП.

Окремі слова подяки екскурсоводу Наталії Черташ за професіоналізм та вміння талановито зацікавити вражаючими фактами історії Межигір’я.

Це чудове місце для відновлення сил, огляду та насолодою професійним ландшафтним дизайном, незрівнянними пейзажними експозиціями, в будь-яку пору року.

Олександр Герасименко, Ірина Андрєєва

та Єлізавета Грибович, викладачі коледжу;

фото - авторів

Наші контакти

  • (05361)7-73-08
  • (05361)6-22-62
  • +38 050 788 87 70
  • 37503 м. Лубни Полтавської області, вул. Тернівська, 21
  • listcolledg@ukr.net
  • listcolledg@gmail.com

Спостерігайте за нашою активністю у соціальних мережах та будьте в курсі всіх подій у нашому навчальному закладі!

Статистика сайту

Кількість переглядів сайту сьогодні: 226
Відвідувачів сьогодні: 111
Відвідувачів за весь час (з 15.11.2021 року): 264942