ДО ДНЯ СОБОРНОСТІ УКРАЇНИ

22 січня 1918 року Четвертим Універсалом Центральної Ради Українську Народну Республіку було проголошено Соборною, незалежною державою.

А вже через рік, 22 січня 1919 року, у Києві на Софіївському майдані відбулося урочисте проголошення Акту злуки Української Народної республіки і Західноукраїнської Народної республіки – в спільне державне об’єднання.

В цей урочистий день за традицією, добрим словом, згадуємо  всіх борців за  нашу волю та незалежність. Саме вони доклали зусиль для втілення у реальність віковічних мрій  українців мати власну державу.

Лубенцям є ким і чим пишатися, коли мова йде про Українську революцію початку 20-го століття. Біля витоків першого українського парламенту - Української Центральної Ради стояли діячі, доля яких більше чи менше пов’язана з Лубеншиною. Це Володимир та Сергій Шемети, Андрій Лівицький, Борис Мартос, Микола Порш, Сергій Шелухін, які також були учасниками подій об’єднання УНР та ЗУНР у спільну державу…

  

 

Кожного року студенти та викладачі коледжу беруть активну участь у різноманітних заходах, які приурочені Дню Соборності України. У ці дні, зважаючи на карантинні обмеження, згадуємо події столітньої минувшини на заняттях  з історії України у формі дистанційного навчання…

День Соборності – справжній  символ патріотизму та єднання українців!

 Сергій Омельченко, викладач історії, голова циклової комісії

загальноосвітніх та соціально-гуманітарних дисциплін

Наші контакти

  • (05361)7-73-08
  • (05361)6-22-62
  • +38 050 788 87 70
  • 37503 м. Лубни Полтавської області, вул. Тернівська, 21
  • listcolledg@ukr.net
  • listcolledg@gmail.com

Спостерігайте за нашою активністю у соціальних мережах та будьте в курсі всіх подій у нашому навчальному закладі!

Статистика сайту

Кількість переглядів сайту сьогодні: 4332
Відвідувачів сьогодні: 383
Відвідувачів за весь час (з 15.11.2021 року): 309134