ПАМ’ЯТІ НАШОГО ВИПУСКНИКА ВАЛЕРІЯ БРЕЗДЕНЮКА - ГЕРОЯ НЕБЕСНОЇ СОТНІ

Валерій Олександрович Брезденюк народився 17 червня 1963 року у місті Жмеринці Вінницької області.

Закінчив наш навчальний заклад (тоді він мав назву Лубенський лісний технікум) у лютому 1982 року, отримавши фах техніка лісового господарства. Зі спогадів одногрупниці Валерія, Олени Павлової-Щербини: «…Так, дійсно Валерій поспішав жити. Він приїздив на зустрічі з випускниками побачитись і постійно десь поспішав. Це зараз ми розуміємо, що він хотів встигнути скрізь. Був дуже гарним другом. Допомагав у навчанні. Царство небесне, земля йому пухом!..»

Працював за фахом, а далі він був приватним підприємцем і в 90-х роках першим у Жмеринці відкрив комп’ютерний клуб. Валерій займався малюванням за технікою «ебру» (малюнки на воді) і створив понад 500 картин. Всі, хто його знав, відзначають, він був надзвичайно захопливою людиною і всі свої починання звик доводити до переможного завершення. Захотів стрибнути з парашутом — і зайнявся парашутним спортом. Любив брати участь у міських святах, а також брав участь у багатьох популярних телевізійних шоу. Побував на «Поле чудес», коли ведучим був Владислав Лістьєв. Брав участь у шоу «Червоне і чорне». Був учасником шоу «Україна має талант». Також переміг на конкурсі талантів у Жмеринці.

 

18 лютого 2014 року Валерій загинув на Майдані від кулі снайпера. Його посмертно нагородили званням Героя України та медаллю «За жертовність і любов до України».

Як повідомив Вінницький інформаційний портал «VЕЖА», у Вінницькому краєзнавчому музеї, у 6-ту річну загибелі, 18 лютого, відкрилася виставка картин Валерія. Вдова загиблого учасника Революції Гідності Ірина Брезденюк розповіла, що їхня родина майже шість років виношувала ідею організації та проведення такої експозиції, яка складається із понад ста художніх робіт. Серед них – 50 картин художника, його ескізи та недопрацьовані роботи, а також фотографії учасників та подій Революції Гідності листопада 2013 року – лютого 2014 року.

 

 

Нагадаємо, у Лубенському лісотехнічному коледжі є меморіальний куточок, присвячений подіям Революції Гідності та Антитерористичної операції, в якому також є інформація про нашого випускника Валерія Брезденюка.

Олександр Литвиненко, викладач фахових дисциплін, адміністратор сайту;

фото – із сайту Вінницького інформаційного порталу «VЕЖА»

 та Аліни Козачкової

Наші контакти

  • (05361)7-73-08
  • (05361)6-22-62
  • +38 050 788 87 70
  • 37503 м. Лубни Полтавської області, вул. Тернівська, 21
  • listcolledg@ukr.net
  • listcolledg@gmail.com

Спостерігайте за нашою активністю у соціальних мережах та будьте в курсі всіх подій у нашому навчальному закладі!

Статистика сайту

Кількість переглядів сайту сьогодні: 341
Відвідувачів сьогодні: 93
Відвідувачів за весь час (з 15.11.2021 року): 271474