МИ ПАМ'ЯТАЄМО!..

29 серпня – День пам’яті захисників України, які загинули у боротьбі за незалежність, державний суверенітет та територіальну цілісність України.

У цей день ми згадуємо Іловайську трагедію, під час якої загинуло близько 400 українських військових та більше 40 мирних жителів, зникло безвісти 18 військових, отримали поранення більше 400 та потрапили у російський полон 300 українських військових.

Ті трагічні події російсько-української війни розгорталися на сході України, саме на полях соняхів, які вже поспіли. І саме під цими соняхами, сотні захисників України в боротьбі з ворогом поклали своє життя на вівтар свободи та незалежності нашої країни. Саме тому символом Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, став сонях.

Ми схиляємо голови у вдячності перед тими, хто тримав небо над нашими містами, даючи нам можливість у цей час вчитися, працювати, розвивати соціальні ініціативи та відстоювали демократію й права людини тут, у тилу.

 

Серед учасників Антитерористичної операції (АТО), а по суті українсько-російської війни були і наші випускники (на щастя всі вони живі!): Руслан Мусієнко, Ігор Горда, Григорій Овчарський, Олексій Воронюк, Артем Коркішко, Василь Поліщук і Ростислав Свириденко та ін.

Україна пам’ятає воїнів, які поклали своє життя за її волю та незалежність, і цей день – для гідного вшанування пам'яті про них. День, коли кожен українець може подякувати загиблим захисникам та виявити пошану, вдягнувши символічний сонях пам'яті та схиливши голову під час хвилини мовчання. Це найменше, чим ми можемо віддячити загиблим захисникам за мир у наших домівках та захист. Адже Герої живі, поки жива пам’ять про них.

Пам’ятаймо наших Героїв!

 Сергій Пономаренко, викладач предмету «Захист Вітчизни»

Наші контакти

  • (05361)7-73-08
  • (05361)6-22-62
  • +38 050 788 87 70
  • 37503 м. Лубни Полтавської області, вул. Тернівська, 21
  • listcolledg@ukr.net
  • listcolledg@gmail.com

Спостерігайте за нашою активністю у соціальних мережах та будьте в курсі всіх подій у нашому навчальному закладі!

Статистика сайту

Кількість переглядів сайту сьогодні: 4304
Відвідувачів сьогодні: 397
Відвідувачів за весь час (з 15.11.2021 року): 263369