НАШІ ВИКЛАДАЧІ - СУДДІ ОБЛАСНОГО КОНКУРСУ-ЗМАГАННЯ ВАЛЬНИКІВ ЛІСУ

23 липня в лісовому масиві Руднянського лісництва державного підприємства «Полтавське лісове господарство» відбувся XXII обласний конкурс-змагання вальників лісу.

Захід проводився з метою популяризації професій лісової галузі, адже саме майстерність роботи вальника дозволяє отримати від вирощеної деревини максимальний економічний ефект.

Традиційно у п’яти видах змагань взяли участь представники з 7-ми лісогосподарських підприємств області. Поряд з досвідченими вальниками свою вправність випробовували і новачки, які прагнули показати якнайкращі результати.

Змагання проводились по 5 вправах:

– заміни пильного ланцюга бензопили;

– розпилювання стовбура комбінованим різом,

– точне розкряжування,

– обрізування гілок,

– звалювання дерева – дерево має впасти у правильному напрямку на визначене місце.

Суддями змагань були викладач фахових дисциплін Макаревич Володимир Миколайович та інженер з охорони праці нашого коледжу, викладач навчальної дисципліни «Охорона праці в галузі» Кублінський Ігор Анатолійович. Вони разом з іншими суддями журі оцінювали швидкість, точність та загальну майстерність учасників, які до речі є (як і майже всі лісівники Полтавщини) випускниками Лубенського лісотехнічного коледжу…

На кожному етапі учасники демонстрували свої вміння та професіоналізм і в результаті наполегливої боротьби, що точилася впродовж усіх етапів змагання, визначилися переможці.

За результатами конкурсу перемогу здобув Олександр Найда з ДП «Гадяцьке лісове господарство», ІІ місце посів Максим Коршунов (ДП «Полтавське лісове господарство») і ІІІ місце посів Дмитро Розсоха з Миргородського лісгоспу.

Ми вітаємо наших переможців та призерів і бажаємо їм і далі розвивати професійну майстерність, зберігати та підвищувати престиж професії лісоруба!

Володимир Макаревичвикладач фахових дисциплін,

Ігор Кублінськийінженер з охорони праці;

фото – Полтавського ОУЛМГ, ДП «Полтавське ЛГ» та Ігоря Кублінського

 Використано інформацію та фотоматеріали Полтавського обласного управління лісового та мисливського господарства та ДП «Полтавське лісове господарство»

 

Наші контакти

  • (05361)7-73-08
  • (05361)6-22-62
  • +38 050 788 87 70
  • 37503 м. Лубни Полтавської області, вул. Тернівська, 21
  • listcolledg@ukr.net
  • listcolledg@gmail.com

Спостерігайте за нашою активністю у соціальних мережах та будьте в курсі всіх подій у нашому навчальному закладі!

Статистика сайту

Кількість переглядів сайту сьогодні: 1467
Відвідувачів сьогодні: 407
Відвідувачів за весь час (з 15.11.2021 року): 266543