ЕКСКУРСІЯ ДО ХАРКОВА

7 червня, під час навчальної практики з дендрології, студенти групи ЛГ-21 з викладачами Тамарою Тимошенко, Оленою Дем’яненко та Єлізаветою Грибович, відвідали найбільше місто Східної України – Харків.

Це друге за кількістю мешканців місто України і йому є чим здивувати гостей. Могутнє, світле, мальовниче. Безліч цікавих місць Харкова щороку приваблює тисячі туристів.

На початку подорожі студенти завітали у «Фе́льдман-Екопа́рк» – регіональний ландшафтний парк у Дергачівському районі Харківської області, один з об'єктів природно-заповідного фонду України. Екопарк є територією для сімейного відпочинку з розвагами і зоопарком, який налічує близько 2 000 тварин. Місія проекту – створення соціально активного середовища, в якій і дорослий, і дитина відчують, що все живе на Землі є однією великою родиною, в якій немає місця агресії, а є тільки любов, дружба і взаємодопомога. У всіх відвідувачів є можливість не тільки спостерігати за тваринами, але і близько спілкуватися з деякими з них в зоні контактного зоопарку: птиці: кури, гуси, качки, павичі; копитні: альпаки, камерунські кози, декоративні вівці, осли, поні, в'єтнамські свині; зайцеподібні: кролики. На території парку цілий рік працює гурток юних натуралістів. Також розташовані конюшня та кінний манеж.

Далі маршрут пролягав до Харківського Діснейленду – Центрального міського парку імені Горького, який останніми роками став чи не найголовнішою принадою міста. Після реконструкції він, напевне, не має конкурентів в Україні та мало чим поступається кращим світовим аналогам. Це найсучасніший і найкрасивіший парк відпочинку й розваг у державі. Після насичених трудових буднів хочеться по-справжньому розслабитися, добре відпочити, зарядитися позитивними емоціями і відновити сили. Одним для цього потрібен повний релакс і спокій, інші шукають активний відпочинок, треті не проти провести вихідні наодинці з природою. Кращим задоволенням відразу всіх потреб є Центральний парк культури і відпочинку Харкова, відомий як парк Горького. На його акуратній, доглянутій, зразкової чистоти території близько 130 га розташовані новітні атракціони від провідних європейських, канадських виробників, фонтани і озера, скульптури і екзотичні рослини.

Тут можна обрати атракціони на будь-який смак: карколомні американські гірки, неспішне 55-метрове колесо огляду, моторошний будинок жахів із унікальними спецефектами, та багато іншого. Практично весь активний відпочинок в парку оформлений в тематичних декораціях різних країн.

Завершити прогулянку можна поїздкою на канатній дорозі, це захоплюючий маршрут через лісову зону з чарівними пейзажами тривалістю 18 хвилин.

Відпочити можна й більш спокійно – послухати музику в ретро-зоні або посидіти в одному з численних кафе, розташованих серед дерев і квітів.

Прогулятись стежками парку, вдихнути п’янкий аромат свіжої зелені і відчути прохолоду водойм, помилуватись неперевершеними ландшафтами… Харків не залишає байдужими серця!!!

 

Тамара Тимошенко, Олена Дем’яненко

та Єлізавета Грибович, викладачі фахових дисциплін;

фото - авторів

Наші контакти

  • (05361)7-73-08
  • (05361)6-22-62
  • +38 050 788 87 70
  • 37503 м. Лубни Полтавської області, вул. Тернівська, 21
  • listcolledg@ukr.net
  • listcolledg@gmail.com

Спостерігайте за нашою активністю у соціальних мережах та будьте в курсі всіх подій у нашому навчальному закладі!

Статистика сайту

Кількість переглядів сайту сьогодні: 521
Відвідувачів сьогодні: 119
Відвідувачів за весь час (з 15.11.2021 року): 272551