ТРИВАЄ ВСЕУКРАЇНСЬКА АКЦІЯ «МАЙБУТНЄ ЛІСУ У ТВОЇХ РУКАХ!»

З 21 березня 2018 року, у Міжнародний день лісів, в Україні стартувала щорічна акція Державного агентства лісових ресурсів «Майбутнє лісу у твоїх руках».

Вона триватиме протягом місяця – до Дня довкілля, який цього року в Україні відзначається 21 квітня.

В Україні ж фактично це означає початок лісокультурної кампанії. Державні лісогосподарські підприємства розпочинають відтворювати лісові насадження на минулорічних зрубах та створювати нові ліси.

Заступник Голови Держлісагентства Володимир Бондар закликав всіх охочих долучитися до акції та протягом місяця висаджувати ліс разом з лісівниками.

«Метою акції є виховання у підростаючого покоління шанобливого ставлення до природи, забезпечення зацікавленості у збереженні лісових насаджень, дотримання правил поведінки у лісі. Для нас важливо надати можливість учнівській молоді, представникам громадськості та загалом всім бажаючим взяти участь у створенні лісів, а також підвищити довіру громадян до діяльності лісогосподарської галузі», - підкреслив Володимир Бондар.

Також під час акції буде приділена увага до проведення ознайомчих та пізнавальних заходів (екскурсії, тематичні зустрічі, лекції тощо).

«Ми закликаємо, щоб до нашої акції з посадки лісу долучалися родинами. Проводитимуться дні лісу для малюків та учнів молодших класів, озеленення територій будинків-інтернатів спільно з вихованцями закладу, екскурсії до лісу. Тож, відтворимо ліси разом!», - наголосив заступник Голови Держлісагентства.

Зазначимо, що у 2017 році в акції взяли участь майже 30 тис. громадян, що стало своєрідним рекордом. Сподіваємося, що цього року разом ми зможемо побити цей рекорд.

Студенти-лісівники, та викладачі фахових дисциплін нашого коледжу, як члени Первинної організації Товариства лісівників України при Лубенському лісотехнічному коледжі, також беруть активну участь у роботах з лісопоновлення та створенні нових лісів у лісовому фонді ДП «Лубенське лісове господарство», ДП «Полтавське державне лісогосподарське підприємство «Полтаваоблагроліс» та інших лісокористувачів Полтавщини.

Інформація про нашу участь у Всеукраїнській акції «Майбутнє лісу у твоїх руках» буде висвітлюватися на сторінках сайту нашого коледжу. Слідкуйте за публікаціями!..

Олександр Литвиненко, викладач фахових дисциплін; редактор сайту;

голова Первинної організації Товариства лісівників України

Наші контакти

  • (05361)7-73-08
  • (05361)6-22-62
  • +38 050 788 87 70
  • 37503 м. Лубни Полтавської області, вул. Тернівська, 21
  • listcolledg@ukr.net
  • listcolledg@gmail.com

Спостерігайте за нашою активністю у соціальних мережах та будьте в курсі всіх подій у нашому навчальному закладі!

Статистика сайту

Кількість переглядів сайту сьогодні: 2436
Відвідувачів сьогодні: 393
Відвідувачів за весь час (з 15.11.2021 року): 267786