2017-06-09

УСПІШНО ПРОЙШЛА НАВЧАЛЬНА ПРАКТИКА З ДИСЦИПЛІНИ «ДЕКОРАТИВНА ДЕНДРОЛОГІЯ»

На початку літа в групі СПГ–21 (спеціальність «Зелене будівництво і садово-паркове господарство») розпочалась навчальна практика з дисципліни «Декоративна дендрологія».

Протягом п’яти днів студенти зібрали та гербаризували більше 90 видів деревних рослин, створили колекції суцвіть, виконали фенологічні спостереження за деревними рослинами.

Кожен день був насиченим та цікавим! Робота кипіла, бо кожен студент мав своє завдання,  у сформованих бригадах,  під керівництвом відповідальних та наполегливих бригадирів.

В перші дні практики студенти під керівництвом викладача пройшли екскурсійними маршрутами територією навчального закладу, лісовими масивами та захисними насадженнями села Терни, дендропарком коледжу, зібравши пагони з листям більше 100 видів деревних рослин. Далі за допомогою викладача, гербарних зразків, списку латинських назв, старанності та наполегливості було складено залік по зібраному матеріалу.

Для кращого ознайомлення з декоративними видами рослин для студентів була організована екскурсія до одного з найдивовижніших місць України – Київського ботанічного саду ім. Гришка. Студенти дізналися багато нового та цікавого, фотографувалися і веселилися, та навіть умудрилися «позичити» деякі рослини для колекції суцвіть.

Останні дні практики для кожного студента проходили по-різному. Одні згадали, що є такі цікаві речі як практичні роботи, самостійне опрацювання, здача яких необхідна для допуску до екзамену. Інші змагались між собою «Хто краще гербаризував рослини?», формували колекції суцвіть, фенологічні спостереження та писали щоденники практики.

Ці дні для багатьох студентів запам’ятаються на довго. Це і здача гербарію, радість від того, що нарешті запам’ятали складні латинські назви, екскурсії, емоції та колективних дух, який допомагає вирішити завдання будь-якої складності!

Єлізавета Грибович, викладач спецдисциплін;

фото - автора

Наші контакти

  • (05361)7-73-08
  • (05361)6-22-62
  • +38 050 788 87 70
  • 37503 м. Лубни Полтавської області, вул. Тернівська, 21
  • listcolledg@ukr.net
  • listcolledg@gmail.com

Спостерігайте за нашою активністю у соціальних мережах та будьте в курсі всіх подій у нашому навчальному закладі!

Статистика сайту

Кількість переглядів сайту сьогодні: 1962
Відвідувачів сьогодні: 597
Відвідувачів за весь час (з 15.11.2021 року): 266013