2017-03-15

РОЗПОЧАЛАСЯ НАВЧАЛЬНА ПРАКТИКА З ЛІСОВИХ КУЛЬТУР

Якщо ти за все життя не посадив жодного дерева – плати за чисте повітря. (Олександр Довженко).

Створення лісу – справа корисна та приємна. «Майбутнє лісу – у твоїх руках!» – під таким гаслом щороку весняною порою проходить Всеукраїнська акція, мета якої – збільшення кількості лісових насаджень. В цей час в студентів коледжу проходить навчальна практика з дисципліни «Лісові культури і лісомеліорація». Заручившись теоретичними знаннями та рекомендаціями у сфері лісовідновлення та лісорозведення майбутні лісівники отримали змогу якісніше та ефективніше виконувати своє першочергове завдання збереження та примноження лісових багатств.

Студентам групи ЛГ-31 під керівництвом викладачів коледжу Ангеліни Чичул, Олени Дем’яненко та працівників Чорнухинського агролісництва, було доручено заліснювати минулорічні зруби на території урочища «Червонобережжя».

Протягом практики студенти мали можливість не з книжок, а в реальному житті, на власному прикладі опанувати викопування, сортування, прикопування садивного матеріалу, посадку сіянців та висівання лісового насіння. На підготовлених для садіння територіях, площею біля 6 гектарів, студенти висаджували сіянці сосни звичайної, берези повислої, висівали насіння дуба звичайного.

Сподіваємося, що участь молоді нашого коледжу в акції, послужить позитивним прикладом та імпульсом популяризації серед місцевого населення засад збереження та примноження лісових насаджень – «зелених легень» планети. Створення лісів – це справа не лише лісників, це справа кожного із нас.

Ангеліна Чичул, викладач спецдисциплін;

фото - автора

Наші контакти

  • (05361)7-73-08
  • (05361)6-22-62
  • +38 050 788 87 70
  • 37503 м. Лубни Полтавської області, вул. Тернівська, 21
  • listcolledg@ukr.net
  • listcolledg@gmail.com

Спостерігайте за нашою активністю у соціальних мережах та будьте в курсі всіх подій у нашому навчальному закладі!

Статистика сайту

Кількість переглядів сайту сьогодні: 321
Відвідувачів сьогодні: 192
Відвідувачів за весь час (з 15.11.2021 року): 272210