2017-04-28

ЕКСКУРСІЯ ДО БОТАНІЧНОГО САДУ ІМ. М.М. ГРИШКА

27 квітня студенти груп СПГ-21 і СПГ-31 (спеціальність "Зелене будівництво і садово-паркове господарство"), під час навчальної практики з квітництва, на чолі з викладачами Єлізаветою Грибович та Ангеліною Чичул, відвідали Національний ботанічний сад ім. М.М. Гришка Національної академійї наук України, що в Києві.

Ботанічний садзаймається питаннями інтродукції, сортовивчення та селекції основних груп квітниково-декоративних рослин. Створено колекційний фонд, що нараховує більше 3400 їх видів та сортів. Багаторічні наукові дослідження з використанням генетичних методів селекції квітникових культур дали змогу створити нові сорти хризантем, жоржин, айстр, флоксів, півників, гладіолусів, півоній, клематисів, газонних трав та ін. Нові сорти за комплексом декоративних ознак відповідають міжнародним стандартам, про що свідчать нагороди отримані на численних виставках та конкурсах.

Сьогодні НБС ім. М.М. Гришка НАН України за різноманітністю колекцій живих рослин, масштабами території, рівнем наукових досліджень, займає одне з провідних місць серед найбільших ботанічних садів Європи. До складу ботанічного саду входить 8 наукових відділів, унікальний колекційний фонд НБС налічує близько 11180 таксонів, що відносяться до 220 родин та 1347 родів.

Студенти мали змогу побачити та ознайомитись з унікальними колекціями тропічних та субтропічних рослин (близько 3000 таксонів), що розміщені в оранжереях загальною площею понад 5 тис. квадратних метрів.

Найбільш вразила студентство колекція тропічних орхідей, яка налічує понад 350 природних видів та різновидностей, що належать до 150 родів.

Справжньою окрасою ботанічного саду є його дендрарій. Колекція бузку, магнолій вже давно стали візитною карткою ботанічного саду.

В кінці екскурсії студенти мали час, щоб прогулятись територією саду, зробити незабутні фотознімки та просто відпочити в затишних альтанках, споглядаючи красу мальовничих ландшафтів.

Дорогою додому втомлені, але сповнені позитивних емоцій студенти ділились враженнями про цей насичений, незвичайний та по-справжньому незабутній день.

Єлізваета Грибович, Ангеліна Чичул, викладачі спецдисциплін;

фото - авторів

Наші контакти

  • (05361)7-73-08
  • (05361)6-22-62
  • +38 050 788 87 70
  • 37503 м. Лубни Полтавської області, вул. Тернівська, 21
  • listcolledg@ukr.net
  • listcolledg@gmail.com

Спостерігайте за нашою активністю у соціальних мережах та будьте в курсі всіх подій у нашому навчальному закладі!

Статистика сайту

Кількість переглядів сайту сьогодні: 1289
Відвідувачів сьогодні: 313
Відвідувачів за весь час (з 15.11.2021 року): 271694