СТВОРЕННЯ ЛІСУ – СПРАВА КОРИСНА ТА ПРИЄМНА

Якщо ти за все життя не посадив жодного дерева – плати за чисте повітря

Олександр Довженко

Створення лісу – справа корисна та приємна. «Майбутнє лісу – у твоїх руках!» – під таким гаслом щороку весняною порою проходить Всеукраїнська акція, мета якої – збільшення кількості лісових насаджень.В цей час в студентів  коледжу проходить  навчальна практика з дисципліни «Лісові культури і лісомеліорація». Заручившись теоретичними знаннями та рекомендаціями у сфері лісовідновлення та лісорозведення майбутні лісівники отримали змогу якісніше та ефективніше виконувати своє першочергове завдання збереження та примноження лісових багатств.

Студентам групи ЛГ-32 під керівництвом викладачів коледжу Ангеліни Чичул, Єлізавети Грибович та лісівників Лубенського агролісництва Колісніченко Михайла, Мисюри Віктора та майстра лісових культур Богун Аліни, було доручено заліснювати минулорічні зруби  на території села Вовчик та малопродуктивні землі на території Новаківської сільської ради Лубенського агролісництва.

Протягом практики студенти мали можливість не з книжок, а в реальному житті, на власному прикладі опанувати садіння сіянців та висівання насіння. На підготовлених для посадки територіях, площею біля 10 гектарів, студенти висаджували сіянці сосни звичайної, дуба червоного, клена гостролистого, висівали насіння дуба звичайного.

Як і годиться, перед початком робіт досвідчені лісівники провели інструктаж з технології висадки сіянців та саджанців і згодом перші крихітні лісові красуні вкрили підготовлений ґрунт.

Вони показали власним прикладом, що створення лісів – це справа не лише лісників, це справа кожного із нас.

Наші контакти

  • (05361)7-73-08
  • (05361)6-22-62
  • +38 050 788 87 70
  • 37503 м. Лубни Полтавської області, вул. Тернівська, 21
  • listcolledg@ukr.net
  • listcolledg@gmail.com

Спостерігайте за нашою активністю у соціальних мережах та будьте в курсі всіх подій у нашому навчальному закладі!

Статистика сайту

Кількість переглядів сайту сьогодні: 477
Відвідувачів сьогодні: 221
Відвідувачів за весь час (з 15.11.2021 року): 253100