ТАРАС ШЕВЧЕНКО –  ВЕЛИКИЙ СИН УКРАЇНСЬКОГО НАРОДУ

2015-03-12

Традиційно березневі дні у стінах Лубенського лісотехнічного коледжу, що на Полтавщині розпочинаються читанням поезій Великого Кобзаря.

Цьогоріч для студентів-першокурсників було проведено літературно-музичну композицію «Тарас Шевченко – великий син українського народу». Коротка розповідь викладача української мови і літератури Аліни Козачкової про життєвий та творчий шлях поета супроводжувалася історичними екскурсами та рядом архівних фото.

Перебуваючи на Україні, Тарас Шевченко неодноразово відвідував і Полтавщину (Лубни, Миргород, Пирятин). Жив у Ісківцях, що на Лубенщині в Афанасьєва-Чужбинського.

Студенти Олександра Дейнеко, Аліна Гринь, Анна Кукош, Вікторія Скрипник, Олена Завалій, Катерина Тягній, Алла Загорулько, Євген Мартиненко, Анжела Карпець, Дарія Демченко, Ярослав Куць, Ярослав Харченко, Альона Бугаєць декламували поезії українською, російською та англійською мовами. Відбулося жваве обговорення тематики творів Кобзаря.

Справді, «Кобзар» належить до тих видань, які найбільше друкують і читають у всьому світі. То – святиня, національна Біблія України. Поезія Тараса Шевченка залишається актуальною, а філософські роздуми перегукуються із сьогоденням.

Минають віки, стираються написи на  камені, руйнуються будівлі, але слово Шевченка – живе і вічне.


Наші контакти

  • (05361)7-73-08
  • (05361)6-22-62
  • +38 050 788 87 70
  • 37503 м. Лубни Полтавської області, вул. Тернівська, 21
  • listcolledg@ukr.net
  • listcolledg@gmail.com

Спостерігайте за нашою активністю у соціальних мережах та будьте в курсі всіх подій у нашому навчальному закладі!

Статистика сайту

Кількість переглядів сайту сьогодні: 1547
Відвідувачів сьогодні: 338
Відвідувачів за весь час (з 15.11.2021 року): 271719