2015-03-09
9 БЕРЕЗНЯ - 201-а РІЧНИЦЯ ВІД ДНЯ НАРОДЖЕННЯ ВЕЛИКОГО КОБЗАРЯ
Свою Укрáїну любіть.
Любіть її… во врем’я люте,
В остатню, тяжкую минуту
За неї Господа моліть.
Т.Г. Шевченко

Ось уже понад двісті років вшановує Україна думи Великого Кобзаря Тараса Шевченка — сучасника кожної епохи, читає їх у рядках його книг, що передаються з роду в рід, слухає пророчі слова, схожі на блискавку, називає свого великого сина Титаном, Прометеєм, Пророком і Патріотом своєї неньки-землі — України.

Тарасове вогненне слово завжди наскрізь проймало серця всіх тих, кому близьке народне горе. Століттями по всьому світі захоплюються творами, поетичністю благовісних пророчих віршів, красою та силою ліричних і патріотичних пісень на вірші Шевченка.

Наскрізь проймає серця таке актуальне й нині, у часи боротьби за звільнення українських земель від ворогів-загарбників на Сході, вогненне слово поета, що пробуджує патріотичний дух і настрій — борця за свободу свого народу, неньки України.

Низько вклонімося Тарасу Шевченку в знак вічної пам’яті про Пророка — символа нескореності духу українського народу, який пробуджував і зароджував, підтримував і зміцнював в кожному — то піснею, то словом, то власним життям — правду і безмежну любов до людини.

Колись видатний грузинський поет Акакій Церетелі, котрий лише один раз в житті бачив Шевченка, сказав: «Маючи такого поета, як Шевченко, український народ не потребує нічиєї ласки. Признаюсь, я перший раз зрозумів з його слів, як треба любити батьківщину і свій народ.». 

Навчімось же і ми любити свій народ , як Тарас, і щодня іти до його величі... Ми, українці, відчуваємо гордість за Генія і за свою величну Україну, і завжди готові боронити її від чужоземних зазіхань! 

Наші контакти

  • (05361)7-73-08
  • (05361)6-22-62
  • +38 050 788 87 70
  • 37503 м. Лубни Полтавської області, вул. Тернівська, 21
  • listcolledg@ukr.net
  • listcolledg@gmail.com

Спостерігайте за нашою активністю у соціальних мережах та будьте в курсі всіх подій у нашому навчальному закладі!

Статистика сайту

Кількість переглядів сайту сьогодні: 691
Відвідувачів сьогодні: 192
Відвідувачів за весь час (з 15.11.2021 року): 271573