2013-09-21

НАВЧАЛЬНА ПРАКТИКА З ЛІСОВОЇ ТАКСАЦІЇ

Вересень – пора навчальних практик для студентів IV курсу спеціальності «Лісове господарство».

Однією із них є практика з дисципліни «Лісова таксація і лісовпорядкування». Навчальна практика – обов’язкова і важлива ланка навчально-виховного процесу. Мета її проведення полягає у підсиленні прикладного аспекту курсу. Особливістю цієї форми організації навчальної діяльності є те, що викладач повинен через залучення студентів до виконання різних типів завдань пробудити в них інтерес до дисципліни, а також закріпити теоретичні знання з можливістю застосування їх безпосередньо в лісі.

Завданнями практики було передбачено оволодіти основами таксації лісостанів та таксації заготовленої лісопродукції; навчитися методам матеріальної та грошової оціни лісосічного фонду, аналізу ходу росту дерев і деревостанів; усвідомити необхідність проведення лісотаксаційних робіт, основним завданням яких є нагромадження та забезпечення лісогосподарських підприємств репрезентативною інформацією про лісосировинні ресурси, природно-історичні умови зростання лісу та зміни в лісостанах, що виникають під впливом часу й екологічних чинників.

Всі роботи виконувалися у лісовому фонді ДП «Лубенське лісове господарство». Студенти під безпосереднім керівництвом викладачів виконували комплекс робіт по таксації лісового фонду із складанням лісоінвентаризаційних документів, а саме журналу таксації, таксаційного опису, планшету, плану лісонасаджень; а також виконували відвод і таксацію ділянки лісосічного фонду різними методами з наступним складанням матеріально-грошової оцінки.

Олександр Литвиненко, викладач фахових дисциплін, редактор сайту;

фото - автора

Наші контакти

  • (05361)7-73-08
  • (05361)6-22-62
  • +38 050 788 87 70
  • 37503 м. Лубни Полтавської області, вул. Тернівська, 21
  • listcolledg@ukr.net
  • listcolledg@gmail.com

Спостерігайте за нашою активністю у соціальних мережах та будьте в курсі всіх подій у нашому навчальному закладі!

Статистика сайту

Кількість переглядів сайту сьогодні: 368
Відвідувачів сьогодні: 116
Відвідувачів за весь час (з 15.11.2021 року): 271497