21 березня відзначається Міжнародний день лісів

 2017-03-20

21 БЕРЕЗНЯ ВІДЗНАЧАЄТЬСЯ МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ЛІСІВ

В екологічному календарі 21 березня – одна чи не з найважливіших дат для лісівників – Міжнародний день лісів.

Ліс – життя, ліс – краса, ліс – домівка. Саме цього дня ми ще і ще раз привертаємо увагу до найціннішого багатства нашої Планети – наших лісів.

Традиція святкування Дня лісу була заснована в 1971 році під час загальних зборів Європейської конфедерації сільського господарства, метою яких було обговорення важливості вміння цінувати значення власних лісових ресурсів. Так і зародилася ідея проголошення Всесвітнього дня лісів, яка одразу ж була підтримана Організацією ООН з питань продовольства і сільського господарства, і відтак Генеральна Асамблея Організації Об’єднаних резолюцією A/RES/67/200 проголосила 21 березня Міжнародним днем лісів.

Нині ліси вкривають близько однієї третини площі нашої планетиБлизько половини цих насаджень лежить в зоні тропічних лісів, 25% знаходяться в північній півкулі. Лісові екосистеми приймають участь у формуванні клімату планети, переробляють шкідливі викиди, формують склад атмосфери, відіграють важливу роль у збереженні родючості ґрунтів та ландшафтів, мають важливе значення при водообміні. Крім всього цього, ліси - це дім для великої кількості різноманітних видів тварин. Прикро, але площа лісів на планеті протягом тривалого часу неухильно зменшу-ється. За оцінками фахівців, протягом останніх десяти тисяч років людина винищила близько 26 млн. км квадратних лісів. Окрім цього ліси продовжують потерпати від впливу пожеж, нашестя шкідників та хвороб, несприятливих метеорологічних умов та інших причин.

Головне завдання відзначення Міжнародного дня лісів - підвищити обізнаність людей про значення лісових екосистем, їх сучасний стан, основні заходи щодо їх захисту та відтворення.

Чимало країн світу разом із Міжнародним днем лісів відзначають і День дерева.

{videobox}

Ao3OQiGVfIM|International Day of Forests 2017|

{/videobox}

Олександр Литвиненко, викладач спецдисциплін, редактор сайту

Наші контакти

  • (05361)7-73-08
  • (05361)6-22-62
  • +38 050 788 87 70
  • 37503 м. Лубни Полтавської області, вул. Тернівська, 21
  • listcolledg@ukr.net
  • listcolledg@gmail.com

Спостерігайте за нашою активністю у соціальних мережах та будьте в курсі всіх подій у нашому навчальному закладі!

Статистика сайту

Кількість переглядів сайту сьогодні: 4191
Відвідувачів сьогодні: 360
Відвідувачів за весь час (з 15.11.2021 року): 264674