НОВА СПЕЦІАЛЬНІСТЬ В НАШОМУ КОЛЕДЖІ

2013-06-18

НОВА СПЕЦІАЛЬНІСТЬ В НАШОМУ КОЛЕДЖІ

У 2013 році Лубенський лісотехнічний коледж відкриває нову сторінку своєї професійної діяльності.

Успішно пройшовши ліцензування та отримавши ліцензію на провадження освітньої діяльності, навчальний заклад розпочинає набір абітурієнтів на базі 9-ти класів за новою спеціальністю «ЗЕЛЕНЕ БУДІВНИЦТВО І САДОВО-ПАРКОВЕ ГОСПОДАРСТВО».

Сучасний розвиток зеленого будівництва і потреба у формуванні різних об’єктів садово-паркового господарства докорінно змінює принципи підходу до виконання дизайну при їх плануванні. Оточуючі нас території повинні бути привабливими та оригінальними, мати свої внутрішні особливості: розкішні газони, виразні дерева, кущі, ефектні перепади висот, каскади водопадів, тощо.

Велика кількість підприємств з вирощування продукції для створення, проектування і перенесення проектів в натуру вимагають висококваліфікованих спеціалістів – техніків ландшафтного дизайну.

Організація території, створення проектів, раціональне розміщення різних елементів і компонентів, що використовуються у створенні садово-паркових об’єктів – це питання, які повинні вирішуватись фахівцями садово-паркового господарства. Вибір асортименту дерев, чагарників та трав’янистих рослин, створення різних груп, розміщення їх по території і узгодження цих груп з рельєфом, ґрунтом і кліматом, агротехнікою садіння і подальшого догляду є компетенцією фахівців цього напрямку.

Підготовка фахівців в коледжі за новою спеціальністю 5.09010303 «Зелене будівництво і садово-паркове господарство» буде здійснюватися в комплексі для споріднених галузей господарств різних регіонів України.  Базою для проходження навчальних практик є дендрологічний парк ім. В.Д. Байтали, закладений в 1950-1952 рр. – пам’ятка садово-паркового мистецтва місцевого значення, Комунальне підприємство фірма «Конвалія», розсадники ВГО «Всеукраїнської спілки виробників садивного матеріалу», Всеукраїнські здравниці «Миргородкурорт» та державне підприємство «Лубенське лісове господарство», де студенти будуть проходити технологічну та переддипломну практики по створенню архітектурних дизайнів на прилеглих територіях, в теплицях, розсадниках декоративних рослин, тощо.  Коледж має досвідчений педагогічний колектив, належне методичне забезпечення та навчально-матеріальну базу для підготовки фахівців з даного напрямку.

Оскільки коледж тісно співпрацює з  ВНЗ ІІІ-ІV рівнів акредитації, зокрема НУБіП  (м. Київ), НЛТУ (м. Львів), ХНАУ ім. В. Докучаєва, випускники навчального закладу матимуть можливість продовжити навчання в цих ВУЗах за освітньо-кваліфікаційним рівнем «бакалавр» за скороченим терміном.

Отже, підготовка фахівців у коледжі за спеціальністю 5.09010303 «Зелене будівництво і садово-паркове господарство» буде сприяти покращенню екологічної ситуації в містах, їхньої виразності, наданню особливої неповторності та привабливості, збільшенню місць відпочинку городян  та забезпеченню духовної гармонії особистості.

Володимир Рева, заступник директора з  навчальної роботи;

фото - з інтернету

Наші контакти

  • (05361)7-73-08
  • (05361)6-22-62
  • +38 050 788 87 70
  • 37503 м. Лубни Полтавської області, вул. Тернівська, 21
  • listcolledg@ukr.net
  • listcolledg@gmail.com

Спостерігайте за нашою активністю у соціальних мережах та будьте в курсі всіх подій у нашому навчальному закладі!

Статистика сайту

Кількість переглядів сайту сьогодні: 1017
Відвідувачів сьогодні: 208
Відвідувачів за весь час (з 15.11.2021 року): 266344