Долучилися до презентації нового дослідження WWF-Україна «Ліси та сучасні технології»

10 жовтня викладач фахових дисциплін коледжу Олександр Литвиненко взяв участь в онлайн-презентації нового дослідження WWF-Україна на тему «Використання геоінформаційних систем і штучного інтелекту для захисту особливо цінних лісів України: огляд можливостей, виклики та правове забезпечення».

Використання геоінформаційних систем й штучного інтелекту має вагоме значення для ефективного управляння лісами. Сучасні технології дозволяють моніторити та аналізувати зміни в лісових екосистемах, надають можливість встановлювати причини цих змін, а отримані  дані можуть бути використані для прогнозування тенденцій розвитку лісів чи їх деградації в умовах зміни клімату. Що більше, глобальні продукти моніторингу лісів можна використовувати як джерело доказів, застосовуючи Open Source Intelligence (OSINT), для боротьби з незаконними рубками.

Під час заходу було обговорено низку інноваційних тем: «Аналіз глобальних продуктів для моніторингу лісів», «Нейромережі та машинне навчання для ідентифікації змін лісового покриву», «Недоліки систем моніторингу змін у лісовому покриві та можливі рішення» та «Правове регулювання використання геоінформаційних систем і штучного інтелекту для боротьби з незаконними рубками в лісах».

Спікерами презентації були:

Ганна ЛОБЧЕНКО, менеджерка проєктів напряму «Ліси» Всесвітнього фонду природи WWF-Україна, доцент кафедри відтворення лісів та лісових меліорацій НУБіП України;

Петро ДЯЧУК, координатор наукової роботи факультету лісового господарства та екології, старший викладач кафедри лісівництва, лісових культур та таксації лісу  Поліського національного університету;

Інна БЕРДНІК, консультант Тренінгового центру прокурорів України, професор кафедри правоохоронної діяльності та загальноправових дисциплін Національного університету «Чернігівська політехніка».

WWF-Україна проводить даний захід в рамках проєкту «Smartwood (BBB UI) Build Back Better Ukraine Initiative».

Завантажити повний текст дослідження ви можете, натиснувши на зображення обкладинки:

Ангеліна ЧИЧУЛ, голова циклової комісії спеціальності «Лісове господарство»;

фотоскріни – Олександра ЛИТВИНЕНКА

Наші контакти

  • (05361)7-73-08
  • (05361)6-22-62
  • +38 050 788 87 70
  • 37503 м. Лубни Полтавської області, вул. Тернівська, 21
  • listcolledg@ukr.net
  • listcolledg@gmail.com

Спостерігайте за нашою активністю у соціальних мережах та будьте в курсі всіх подій у нашому навчальному закладі!

Статистика сайту

Кількість переглядів сайту сьогодні: 97
Відвідувачів сьогодні: 78
Відвідувачів за весь час (з 15.11.2021 року): 358575