Наглядне навчання – якісні знання

Підвищення ефективності та якості навчального процесу є однією із задач вдосконалення освіти. Один із принципів покращення засвоєння матеріалу – використання наглядного навчання. За рахунок цього у здобувачів освіти виникає конкретне представлення про матеріал, який вивчають внаслідок того, що він є більш доступним і легким для розуміння. Разом з тим у студентів підвищується інтерес до занять.

На заняттях з дисциплін "Ландшафтна архітектура" та "Розсадники декоративних культур" студенти ІІІ курсу спеціальності «Садово-паркове господарство» ознайомились зі структурою та роботами на садовому центрі «VERT-Вільшанка». Керівник садового центру та викладач фахових дисциплін коледжу Олена Перетятько продемонструвала широкий асортимент декоративних видів, наявних на підприємстві, які актуальні для використання в ландшафтному дизайні та мають попит на ринку. Звернена увага на головні декоративні ознаки видів та способи догляду за ними.

Здобувачам освіти було продемонстровано особливості формування надземної частини дерев та чагарників, принципи проведення санітарної та формуючої обрізки.

Студенти закріплювали отримані знання здійснюючи під керівництвом викладачів формування декоративних видів.

Висновок проведення наглядних занять демонструє, що матеріал легко запам'ятовується і в зв'язку з цим ліпше засвоюється. Саме тому, актуально поєднувати заняття в навчальних аудиторіях, з демонстрацією на об’єктах озеленення.

Єлізавета ГРИБОВИЧ, викладач фахових дисциплін;

фото - автора

Наші контакти

  • (05361)7-73-08
  • (05361)6-22-62
  • +38 050 788 87 70
  • 37503 м. Лубни Полтавської області, вул. Тернівська, 21
  • listcolledg@ukr.net
  • listcolledg@gmail.com

Спостерігайте за нашою активністю у соціальних мережах та будьте в курсі всіх подій у нашому навчальному закладі!

Статистика сайту

Кількість переглядів сайту сьогодні: 789
Відвідувачів сьогодні: 209
Відвідувачів за весь час (з 15.11.2021 року): 271590