ТАРАС ШЕВЧЕНКО - ГЕНІАЛЬНИЙ ПОЕТ

2013-03-06

ТАРАС ШЕВЧЕНКО - ГЕНІАЛЬНИЙ ПОЕТ

За традицією кожна середа розпочинається у коледжі проведенню виховної години.

Цього разу вирішено було присвятити її постаті Тараса Григоровича Шевченка. Адже саме цього року українці святкують 199 річницю від дня народження Кобзаря.

Свого часу Іван Франко писав про Тараса Шевченка: «Він був сином мужика і став володарем в царстві духа. Він був кріпаком і став велетнем у царстві людської культури. Він був самоуком і вказав нові, світлі і вільні шляхи професорам і книжним вченим».

Без його імені не можна уявити нашої літератури, нашої культури, нашої країни. Його творчість невмируща. Поет зробив неоціненний вклад у духовну скарбницю людства.

Заступником директора з виховної роботи Іриною Миколаївною Решетило та викладачем української мови та літератури Аліною Сергіївною Козачковою було проведено поетичні читання творів Тараса Григоровича Шевченка. На початку заходу Аліна Сергіївна коротко розповіла про Кобзаря. Адже він був усебічно обдарованою людиною. Геніальний поет і видатний живописець, цікавий прозаїк і неординарний музика. Шануємо його і як мислителя-філософа, великого гуманіста. Він народився кріпаком, тож йому, як нікому іншому, були близькі і зрозумілі страждання людей. Розповідь викладача супроводжувалася слайд-шоу.

Студенти груп ЛГ-11, ЛГ-12, Б-11 та Б-21 продемонстрували декламаторські здібності. Хотілося б відзначити Бабак Інну, Стріленко Людмилу, Наконечного Павла, Щербака Євгена, Пивоварчук Ольгу, Пономаренка Станіслава, Чуйко Олену, Іродюка Володимира, Симоненко Карину, Ткаченко Віту. Студенти були одягнені у вишиванки. Вдало підібрані поетичні твори змогли перенести присутніх у далеку добу ХІХ ст. Музичний керівник коледжу Віктор Карпець та студенти Андрій Семенець  та Сергій Ставицький зачарували присутніх виконанням пісні на слова Тараса Григоровича Шевченка.

Наприкінці заходу Аліна Сергіївна запропонувала присутнім пригадати один із найвідоміших творів Кобзаря – «Садок вишневий коло хати». І студенти, і викладачі, які були присутні на заході, із задоволенням декламували ці поетичні рядки.

Із плином часу все більше переконуєшся, що поезії Тараса Шевченка – то одкровення, які він висловив на адресу минулих, сучасних і прийдешніх українців. Його творчість можна порівняти із вічним вогнем, який ніколи не згасне в серцях нашого народу.

Наступного року планується провести у коледжі ряд святкових заходів, які будуть приурочені 200-річчю від дня народження Тараса Шевченка.

 Аліна Козачкова, викладач української мови та літератури;

фото – Сергій Козачков

Наші контакти

  • (05361)7-73-08
  • (05361)6-22-62
  • +38 050 788 87 70
  • 37503 м. Лубни Полтавської області, вул. Тернівська, 21
  • listcolledg@ukr.net
  • listcolledg@gmail.com

Спостерігайте за нашою активністю у соціальних мережах та будьте в курсі всіх подій у нашому навчальному закладі!

Статистика сайту

Кількість переглядів сайту сьогодні: 413
Відвідувачів сьогодні: 114
Відвідувачів за весь час (з 15.11.2021 року): 279376