ПОДОРОЖ ДО СТАРОДАВНЬОГО І СЛАВЕТНОГО МІСТА ЛЬВОВА

Вихідні та свята – це та нагода здійснити давно омріяну подорож.  Тож з 15 по 17 червня група ЛГ-33 разом з класним керівником Олександром Литвиненком та викладачами Єлізаветою Грибович і Оксаною Косминою відвідала історичне місто Львів.

У вечері першого дня (оскільки прибули до Львова по обіді) ми вирушили на пішохідну екскурсію стародавніми вуличками Львова. Насолоджувались живою музикою вуличних музикантів, старовинною і дуже оригінальною архітектурою будинків стародавнього «міста Лева». Поринули в атмосферу древнього міста та відчули його неповторний дух...

Після цього ми попрямували на «Високий замок»  (За́мкова гора́, Княжа гора) - один з пагорбів у місті Львові, найвища точка міста — 413 м над рівнем моря), з якого нам відкрилася панорама на весь Львів. Підйом на цю височінь для багатьох видався не легким, однак, вечірня краса міста, яку побачили з гори вражала…

Наступного дня ми відвідали музей зброї «Арсенал». Це було справді цікаво. Там зберігається різна зброя ще з часів козаків і до сьогодні.

Побували і у світі запашної кави  у «Львівській копальні кави» - першій в Україні кав'ярні-книгарні, створеній за легендою над кавовою шахтою просто на площі Ринок.

Цікавою була екскурсія до львівського історичного музею, будівля якого до кінця XVII ст. належала Собеським і використовувався як тимчасова королівська резиденція Яна ІІІ Собеського.

Важливою подією, яка відбулася в цих залах, було підписання в 1687 році мирного договору між Польщею і Росією, який розділив Україну на Лівобережну і Правобережну.

Не могли не відвідати знаменитий ресторан-кнайпу «Криї́вка»…

Завітали ми і до Музею народної архітектури і побуту імені Климентія Шептицького, так званий «Шевче́нківський гай», розташований на території ландшафтного парку «Знесіння». Музей вдало об'єднує горбистий ландшафт, відновлену рослинність Карпат і дбайливо перенесені історичні споруди з різних регіонів Західної України.

Ну і звісно ми не могли не відвідати перший в Україні музей пивоваріння, який після реконструкції став сучасним музейно-культурним комплексом  «Львіварня» - одним із найсучасніших музейних комплексів, аналогів якому немає в Україні. Логіка експозиції і текстів екскурсії проста - у «Львіварні» зібрано все цікаве, що стосується Львова і пива. Частина експонатів ігрові та інтерактивні: жива гравюра, театр тіней, 3D-голограма. Власне тут ми і  дізналися історію найдавнішого напою людства і завершили мандрівку по музею за дегустаційним сетом продукції пивоварні…

Третього дня, найголовнішим місцем, де побували майбутні спеціалісти лісового господарства був Національний лісотехнічний університет України (НЛТУ України), де ми зустрілися із заступником директора Навчально-наукового інституту лісового і садово-паркового господарства НЛТУ України Петром Хомюком та доцентом кафедри ботаніки, деревинознавства та недеревних ресурсів лісу доцентом Василем Заячуком, які розповіли нам про перспективи навчання в даному навчальному закладі, пригостили смачною львівською кавою та провели екскурсію по території університету та музею деревини університету. А хтось згадав свої студентські роки...

Ще студенти побували біля палацу Потоцьких, який не поступається своєю величчю королівським палацам. На території садиби знаходиться «Музей стародавньої книги».

На останок ще раз здійснити прогулянку середньовічним містом та оглянули решту видатних історичних споруд, а також навідалися до Львівської майстерні шоколаду. Там ми побачили як створюється справді смачний шоколад, де придбали невеликі солодкі подарунки для рідних та друзів.

На завершення перебування у Львові ми піднялися на оглядовий майданчик львівської Ратуші, де мали ще одну  можливість оглянути з висоти пташиного польоту стародавнє місто. І звісно завітали на місцевий «Вернісаж».

Але як би не було добре в гостях, а дома все ж таки краще. З подорожі ми взяли багато позитивних емоцій та відкрили для себе маленьку часточку нашої великої держави. З великим нетерпінням будемо чекати нових подорожей.

Олександр Литвиненко, класний керівник групи ЛГ-33, адміністратор сайту,

Єлізавета Грибович, Оксана Космина, викладачі фахових дисциплін

фото – авторів

Наші контакти

  • (05361)7-73-08
  • (05361)6-22-62
  • +38 050 788 87 70
  • 37503 м. Лубни Полтавської області, вул. Тернівська, 21
  • listcolledg@ukr.net
  • listcolledg@gmail.com

Спостерігайте за нашою активністю у соціальних мережах та будьте в курсі всіх подій у нашому навчальному закладі!

Статистика сайту

Кількість переглядів сайту сьогодні: 869
Відвідувачів сьогодні: 414
Відвідувачів за весь час (з 15.11.2021 року): 272432